De vzw AZ Sint-Elisabeth in Zottegem en vzw Werken Glorieux in Ronse hebben samen de vzw ZORG opgericht. Met de oprichting van ZORG willen beide vzw's hun bestaande relaties versterken en een geïntegreerde samenwerking uitbouwen in de regio Vlaamse Ardennen.

De meer dan 800 artsen van het 'Academisch Ziekenhuis Brussel' (HUB, Hôpital Universitaire de Bruxelles, zijnde de koepel van Erasme, Jules Bordet Instituut en Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola) hebben een gezamenlijke Medische Raad opgericht. Met respect voor de eigenheid van elk ziekenhuis zullen zo gezamenlijke projecten ondersteund worden.

Erkenningsnormen zijn gemeenschapsmaterie maar het (federale) Rekenhof oefent wel voorafgaand toezicht uit op de budgettaire gevolgen voor het federale niveau. Daar staat tegenover dat het Rekenhof de financiële gevolgen voor de gemeenschappen niet hoeft na te gaan wanneer het over de - federale - programmering en financiering van de exploitatie gaat...

Afgelopen zondag ontving het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van het UZ Brussel meer dan 300 kinderen die in de periode 2014-2015 in het ziekenhuis verwekt werden. Het fertiliteitscentrum dateert uit 1983 en bestaat nu dus 40 jaar.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Kanaal Z - HealthCare

Partner Content

AK-Hospitals Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van AK-Hospitals. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.