Vijf ziekenhuizen en tien geestelijke gezondheidszorginstellingen worden bekroond voor de manier waarop ze hun patiënten informeren over patiëntenrechten. Met deze bekroning wil het Vlaams Patiëntenplatform de aandacht voor patiëntenrechten aanmoedigen.

Op een symposium van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) werden de eerste resultaten gepresenteerd van de kwaliteitsindicatoren voor beroertezorg. Ongeveer de helft van de ziekenhuizen behaalt de vooropgestelde kwaliteitsnormen. Het aantal complicaties en het sterfterisico verschilt sterk tussen ziekenhuizen.

Kunnen verkeersrecidivisten in plaats van een rijverbod niet beter een alternatieve werkstraf krijgen op de spoeddiensten van ziekenhuizen, zodat ze geconfronteerd worden met de gevolgen van onverantwoord rijgedrag? Het ballonnetje dat minister van Justitie Paul Van Tigchelt hierover opliet, lijkt lek.

Cartoons

Ontdek hier regelmatig een nieuwe tekening van onze cartoonist KIM.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Kanaal Z - HealthCare

Partner Content

AK-Hospitals Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van AK-Hospitals. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.