AZ Zeno in Blankenberge - de hoofdcampus zal zich in Knokke bevinden - zal zich na een grondige renovatie richten op geriatrie. In de nieuwe rechtervleugel komt ook een aangezichtskliniek waarin oogheelkunde, stomatologie, neus-keel-oor en plastische heelkunde worden ondergebracht.

Alle chirurgie gaat naar het nieuwe ziekenhuis in Knokke-Heist, dat eind 2017 de deuren opent. Door die verhuizing komt 40 procent ruimte in Blankenberge vrij. Het kostenplaatje van de hele operatie wordt geraamd op ruim 12 miljoen euro en wordt volledig gefinancierd door het AZ Zeno. De werken beginnen in 2018 en midden 2019 zou het vernieuwde ziekenhuis volledig operationeel moeten zijn.

De algemeen directeur van AZ Zeno, Frank Lescrauwaet, verduidelijkt de keuze voor geriatrie met de bevolkingscijfers. Zelfs de aangezichtskliniek hoort daarbij omdat auditieve en visuele problemen ook bij de oudere bevolking meer voorkomen.

Ook de ruimte rondom het ziekenhuis wordt opgefrist. Daarvoor rekent AZ Zeno het Blankenbergse stadsbestuur.

AZ Zeno in Blankenberge - de hoofdcampus zal zich in Knokke bevinden - zal zich na een grondige renovatie richten op geriatrie. In de nieuwe rechtervleugel komt ook een aangezichtskliniek waarin oogheelkunde, stomatologie, neus-keel-oor en plastische heelkunde worden ondergebracht. Alle chirurgie gaat naar het nieuwe ziekenhuis in Knokke-Heist, dat eind 2017 de deuren opent. Door die verhuizing komt 40 procent ruimte in Blankenberge vrij. Het kostenplaatje van de hele operatie wordt geraamd op ruim 12 miljoen euro en wordt volledig gefinancierd door het AZ Zeno. De werken beginnen in 2018 en midden 2019 zou het vernieuwde ziekenhuis volledig operationeel moeten zijn. De algemeen directeur van AZ Zeno, Frank Lescrauwaet, verduidelijkt de keuze voor geriatrie met de bevolkingscijfers. Zelfs de aangezichtskliniek hoort daarbij omdat auditieve en visuele problemen ook bij de oudere bevolking meer voorkomen. Ook de ruimte rondom het ziekenhuis wordt opgefrist. Daarvoor rekent AZ Zeno het Blankenbergse stadsbestuur.