De video werd 18 april gelanceerd, naar aanleiding van de Europese dag van de Rechten van de Patiënt.

De maker van de video is CAST, een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in korte animatiefilms in de sector van "zorg, gezondheid en welbevinden".

Uit een recent onderzoek van het Vlaams Patiëntenplatform blijkt dat een op de vijf mensen de Wet 'Rechten van de patiënt' niet kent. "Bedoeling van de video is om patiënten hun rechten te leren kennen en hen in staat stellen er meer over op te zoeken wanneer dat aan de orde was. Het moest dus eenvoudig en behapbaar blijven", zegt Bart Dijckmans, oprichter van CAST.

Het is al de vierde keer dat het bedrijf via groepsaankoop een dergelijke animatievideo maakt. Voorgaande thema's waren 'de werking van de spoeddienst', 'de werking van de dienst medische beeldvorming', en 'de ziekenhuisfactuur'.

Bekijk de video hieronder.

/HtmlPurTexte
De video werd 18 april gelanceerd, naar aanleiding van de Europese dag van de Rechten van de Patiënt. De maker van de video is CAST, een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in korte animatiefilms in de sector van "zorg, gezondheid en welbevinden". Uit een recent onderzoek van het Vlaams Patiëntenplatform blijkt dat een op de vijf mensen de Wet 'Rechten van de patiënt' niet kent. "Bedoeling van de video is om patiënten hun rechten te leren kennen en hen in staat stellen er meer over op te zoeken wanneer dat aan de orde was. Het moest dus eenvoudig en behapbaar blijven", zegt Bart Dijckmans, oprichter van CAST.Het is al de vierde keer dat het bedrijf via groepsaankoop een dergelijke animatievideo maakt. Voorgaande thema's waren 'de werking van de spoeddienst', 'de werking van de dienst medische beeldvorming', en 'de ziekenhuisfactuur'.Bekijk de video hieronder.