De ministerraad ging vrijdag 26 april akkoord met een voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om meer in de cyberveiligheid van ziekenhuizen te investeren. Die kunnen immers volledig worden lamgelegd indien hun data wordt aangevallen.

Door zo'n aanvallen te voorkomen worden niet alleen de persoonsgegevens van patiënten beter beveiligd, ook wordt voorkomen dat computersystemen en toestellen die op het IT-netwerk zijn aangesloten, worden geblokkeerd, aldus de minister.

Ziekenhuizen zijn in toenemende mate het doelwit van cyberaanvallen. "Investeringen in cyberveiligheid om patiëntengegevens zo goed mogelijk te beschermen zijn daarom essentieel", aldus de minister.

Bron: BELGA

De ministerraad ging vrijdag 26 april akkoord met een voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om meer in de cyberveiligheid van ziekenhuizen te investeren. Die kunnen immers volledig worden lamgelegd indien hun data wordt aangevallen. Door zo'n aanvallen te voorkomen worden niet alleen de persoonsgegevens van patiënten beter beveiligd, ook wordt voorkomen dat computersystemen en toestellen die op het IT-netwerk zijn aangesloten, worden geblokkeerd, aldus de minister.Ziekenhuizen zijn in toenemende mate het doelwit van cyberaanvallen. "Investeringen in cyberveiligheid om patiëntengegevens zo goed mogelijk te beschermen zijn daarom essentieel", aldus de minister.Bron: BELGA