De dag ging van start met de inhuldiging van de nieuwe buitenspeeltuin voor de patiëntjes. Deze speeltuin kreeg de naam 'Lydia's Ludo' en werd deels gefinancierd door de vzw Kids' Care. De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de ouders van Lydia, het meisje naar wie de speeltuin is genoemd, en talrijke sponsors en vrijwilligers die zich voor dit project hebben ingezet.
Chirurgische robot
Nieuwsgierige kinderen konden kennismaken met de gloednieuwe chirurgische robot van het UKZKF die onlangs werd aangekocht. Het chirurgische team legde door middel van een behendigheidsspel de werking van de robot aan de kinderen uit. "We willen de kinderen de kans geven om van dichtbij de robot te zien en ze tonen hoe makkelijk hij in gebruik is. Ons team heeft een heel aantal vragen beantwoord en we hopen dat ze door deze ervaring een correct en geruststellend beeld hebben kunnen vormen van pediatrische chirurgie.", zeggen Professor Steyaert, hoofd van de afdeling pediatrische chirurgie en Dr Van Der Veken, pediatrische chirurg.
Zorghandelingen uitgelegd in het Ziekenhuis van de Knuffelbeertjes
De kleine bezoekers konden hun knuffelbeertjes laten controleren op kleine 'auwtjes' in het Ziekenhuis van de Knuffelbeertjes. De ideale manier voor het personeel van het UKZKF om de kinderen te sensibiliseren en hen op een andere manier te laten kennismaken met de werking van een ziekenhuis.


De dag werd afgerond met een zwerm van 400 ballonnen aan de Brusselse hemel met daaraan kleine kaartjes waarop de patiëntjes en de bezoekers een boodschap konden schrijven.

De dag ging van start met de inhuldiging van de nieuwe buitenspeeltuin voor de patiëntjes. Deze speeltuin kreeg de naam 'Lydia's Ludo' en werd deels gefinancierd door de vzw Kids' Care. De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de ouders van Lydia, het meisje naar wie de speeltuin is genoemd, en talrijke sponsors en vrijwilligers die zich voor dit project hebben ingezet. Chirurgische robot Nieuwsgierige kinderen konden kennismaken met de gloednieuwe chirurgische robot van het UKZKF die onlangs werd aangekocht. Het chirurgische team legde door middel van een behendigheidsspel de werking van de robot aan de kinderen uit. "We willen de kinderen de kans geven om van dichtbij de robot te zien en ze tonen hoe makkelijk hij in gebruik is. Ons team heeft een heel aantal vragen beantwoord en we hopen dat ze door deze ervaring een correct en geruststellend beeld hebben kunnen vormen van pediatrische chirurgie.", zeggen Professor Steyaert, hoofd van de afdeling pediatrische chirurgie en Dr Van Der Veken, pediatrische chirurg. Zorghandelingen uitgelegd in het Ziekenhuis van de Knuffelbeertjes De kleine bezoekers konden hun knuffelbeertjes laten controleren op kleine 'auwtjes' in het Ziekenhuis van de Knuffelbeertjes. De ideale manier voor het personeel van het UKZKF om de kinderen te sensibiliseren en hen op een andere manier te laten kennismaken met de werking van een ziekenhuis. De dag werd afgerond met een zwerm van 400 ballonnen aan de Brusselse hemel met daaraan kleine kaartjes waarop de patiëntjes en de bezoekers een boodschap konden schrijven.