"Begin 2023 is op campus Geraardsbergen een ingrijpend renovatie- en vernieuwingstraject van start gegaan. We zetten sterk in op de betrokkenheid van onze artsen en verpleegkundigen om in dit verbouwingstraject doordachte keuzes te maken", zegt Alain Parewyck, administratief directeur A.S.Z. Met deze vernieuwing is de eerste verpleegafdeling gerenoveerd. De andere afdelingen zullen een voor een volgen.

Zelfstandigheid en comfort

"De afdeling biedt plaats aan 20 patiënten, verdeeld over een- en tweepersoonskamers, die allemaal voorzien zijn van faciliteiten die de zelfstandigheid van de patiënt bevorderen, zoals een tillift bij elke bedpositie. Tevens is er extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid voor minder mobiele patiënten voor maximaal comfort. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet", vertelt Alain Vincke, hoofdverpleegkundige van de afdeling.

Droombeeld
© Droombeeld
Droombeeld
© Droombeeld

De verpleegeenheid beschikt over een revalidatiezaal voor zowel individuele als groepstherapieën. De revalidatiezaal bevat tevens een ergoruimte, die door een mobiele wand gescheiden kan worden voor veelzijdig gebruik.

Klimaatplafond

Het toekomstige fusieziekenhuis AZORG hecht veel belang aan duurzaamheid, wat doorgetrokken werd tijdens deze renovatie. De dienst Locomotorische revalidatie is uitgerust met een klimaatplafond dat zorgt voor energiezuinige verwarming en passieve koeling, zonder luchtverplaatsing, wat het comfort van de patiënt verhoogt. De buitenwanden zijn extra geïsoleerd om energieverbruik te verminderen en alle ruimtes zijn voorzien van mechanische luchttoevoer en -afvoer voor optimale luchtkwaliteit en energie-efficiëntie.

Zorg op maat

SP Locomotorisch is een zorgeenheid waar patiënten na de acute fase van hun ingreep van het bewegingsstelsel terecht kunnen voor intensieve revalidatie. Een team van revalidatieartsen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, sociaal werkers, psychologen en diëtisten zorgt voor een multidisciplinaire aanpak, gericht naar de individuele patiënt.

Het revalidatieteam van het A.S.Z. beoordeelt welke functies en activiteiten de patiënt zelfstandig kan uitvoeren en werkt gericht aan het verbeteren van deze vaardigheden. Dr. Lien Timmermans, arts fysische geneeskunde & revalidatie, benadrukt: "Onze doelstelling is de zelfstandigheid van de patiënt te stimuleren en te verbeteren, zodat zij zo snel mogelijk weer optimaal kunnen functioneren in het dagelijks leven. Tijdens de revalidatie werken verschillende disciplines nauw samen om de zelfredzaamheid van de patiënt te maximaliseren. Ons uiteindelijke doel is dat de patiënt terug naar huis kan keren, eventueel met aangepaste hulp en hulpmiddelen."

"Begin 2023 is op campus Geraardsbergen een ingrijpend renovatie- en vernieuwingstraject van start gegaan. We zetten sterk in op de betrokkenheid van onze artsen en verpleegkundigen om in dit verbouwingstraject doordachte keuzes te maken", zegt Alain Parewyck, administratief directeur A.S.Z. Met deze vernieuwing is de eerste verpleegafdeling gerenoveerd. De andere afdelingen zullen een voor een volgen.Zelfstandigheid en comfort"De afdeling biedt plaats aan 20 patiënten, verdeeld over een- en tweepersoonskamers, die allemaal voorzien zijn van faciliteiten die de zelfstandigheid van de patiënt bevorderen, zoals een tillift bij elke bedpositie. Tevens is er extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid voor minder mobiele patiënten voor maximaal comfort. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet", vertelt Alain Vincke, hoofdverpleegkundige van de afdeling.De verpleegeenheid beschikt over een revalidatiezaal voor zowel individuele als groepstherapieën. De revalidatiezaal bevat tevens een ergoruimte, die door een mobiele wand gescheiden kan worden voor veelzijdig gebruik. KlimaatplafondHet toekomstige fusieziekenhuis AZORG hecht veel belang aan duurzaamheid, wat doorgetrokken werd tijdens deze renovatie. De dienst Locomotorische revalidatie is uitgerust met een klimaatplafond dat zorgt voor energiezuinige verwarming en passieve koeling, zonder luchtverplaatsing, wat het comfort van de patiënt verhoogt. De buitenwanden zijn extra geïsoleerd om energieverbruik te verminderen en alle ruimtes zijn voorzien van mechanische luchttoevoer en -afvoer voor optimale luchtkwaliteit en energie-efficiëntie.Zorg op maatSP Locomotorisch is een zorgeenheid waar patiënten na de acute fase van hun ingreep van het bewegingsstelsel terecht kunnen voor intensieve revalidatie. Een team van revalidatieartsen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, sociaal werkers, psychologen en diëtisten zorgt voor een multidisciplinaire aanpak, gericht naar de individuele patiënt.Het revalidatieteam van het A.S.Z. beoordeelt welke functies en activiteiten de patiënt zelfstandig kan uitvoeren en werkt gericht aan het verbeteren van deze vaardigheden. Dr. Lien Timmermans, arts fysische geneeskunde & revalidatie, benadrukt: "Onze doelstelling is de zelfstandigheid van de patiënt te stimuleren en te verbeteren, zodat zij zo snel mogelijk weer optimaal kunnen functioneren in het dagelijks leven. Tijdens de revalidatie werken verschillende disciplines nauw samen om de zelfredzaamheid van de patiënt te maximaliseren. Ons uiteindelijke doel is dat de patiënt terug naar huis kan keren, eventueel met aangepaste hulp en hulpmiddelen."