Eind februari was het alle hens aan dek toen een onbekende het ziekenhuis ervan op de hoogte bracht dat hij in het bezit was van patiëntengegevens die hij, als er niet aan bepaalde financiële voorwaarden werd voldaan, bekend zou maken. Uiteindelijk bleek het om de administratieve gegevens te gaan van 19 patiënten.

De informaticadienst van het ziekenhuis en experts gingen op zoek naar de afzender. Eén ding werd snel duidelijk: er waren geen externe gebruikers het netwerk binnengedrongen. Wel bleek wel dat alle gegevens afkomstig waren uit één bepaald softwarepakket.

De afpersing is gestopt, maar het ziekenhuis heeft een goede waarschuwing gekregen. De informatica zal nog beter beveiligd worden en alle medewerkers zullen adviezen krijgen over hoe ze met gegevens moeten omgaan.

Eind februari was het alle hens aan dek toen een onbekende het ziekenhuis ervan op de hoogte bracht dat hij in het bezit was van patiëntengegevens die hij, als er niet aan bepaalde financiële voorwaarden werd voldaan, bekend zou maken. Uiteindelijk bleek het om de administratieve gegevens te gaan van 19 patiënten.De informaticadienst van het ziekenhuis en experts gingen op zoek naar de afzender. Eén ding werd snel duidelijk: er waren geen externe gebruikers het netwerk binnengedrongen. Wel bleek wel dat alle gegevens afkomstig waren uit één bepaald softwarepakket. De afpersing is gestopt, maar het ziekenhuis heeft een goede waarschuwing gekregen. De informatica zal nog beter beveiligd worden en alle medewerkers zullen adviezen krijgen over hoe ze met gegevens moeten omgaan.