Appi@Home registreert een aantal parameters bij patiënten met chronische pijn en stuurt de resultaten via een mobiele verbinding naar een centrale server. Bij Appi@Home hoort een kit met meetinstrumenten - pijndagboek, bloeddrukmeting, bloedsaturatiemeter, slaapmonitor, activity tracker - en een app voor de smartphone. De toepassing instrueert de patiënt wat hij precies moet doen.
Dankzij Appi@Home moet de patiënt geen dagboek op papier bijhouden, en moet hij ook minder op consultatie gaan, terwijl de evolutie van zijn toestand permament wordt bijgehouden. Het zorgteam krijgt veel meer waardevolle informatie dan met een klassieke follow-up. Wanneer de applicatie afwijkende resultaten vindt, meldt het dit aan het zorgteam.
Belangrijk is dat Appi@Home ook de samenwerking verbetert, stipt Lambotte nog aan.
Volgens het UZA tonen resultaten van het project een duidelijk een grotere betrokkenheid van de patiënt aan. De significante kortere behandelingsperiode maakt een snellere sociaaleconomische re-integratie mogelijk.
Dit jaar dongen 31 projecten mee voor de prijzen. Niet alleen het aantal maar ook de kwaliteit en de diversiteit neemt toe, aldus nog Lambotte. Agoria wil met haar jaarlijkse awards de bedrijven die achter de innoverende projecten zitten, in de kijker zetten.
Appi@Home wint Agoria eHealth Awards
De telemonitoringapplicatie Appi@Home van het UZA wint de Belgische Agoria eHealth Awards. "Dit project illustreert perfect wat wij met de eHealth Awards willen stimuleren, namelijk innovaties die de zorgkwaliteit en het comfort en de autonomie van patiënten verbeteren en tegelijk de medische en administratieve processen verlichten", zegt CEO van Agoria, Marc Lambotte.
Appi@Home registreert een aantal parameters bij patiënten met chronische pijn en stuurt de resultaten via een mobiele verbinding naar een centrale server. Bij Appi@Home hoort een kit met meetinstrumenten - pijndagboek, bloeddrukmeting, bloedsaturatiemeter, slaapmonitor, activity tracker - en een app voor de smartphone. De toepassing instrueert de patiënt wat hij precies moet doen. Dankzij Appi@Home moet de patiënt geen dagboek op papier bijhouden, en moet hij ook minder op consultatie gaan, terwijl de evolutie van zijn toestand permament wordt bijgehouden. Het zorgteam krijgt veel meer waardevolle informatie dan met een klassieke follow-up. Wanneer de applicatie afwijkende resultaten vindt, meldt het dit aan het zorgteam. Belangrijk is dat Appi@Home ook de samenwerking verbetert, stipt Lambotte nog aan. Volgens het UZA tonen resultaten van het project een duidelijk een grotere betrokkenheid van de patiënt aan. De significante kortere behandelingsperiode maakt een snellere sociaaleconomische re-integratie mogelijk. Dit jaar dongen 31 projecten mee voor de prijzen. Niet alleen het aantal maar ook de kwaliteit en de diversiteit neemt toe, aldus nog Lambotte. Agoria wil met haar jaarlijkse awards de bedrijven die achter de innoverende projecten zitten, in de kijker zetten.