Vlaanderen en Wallonië lijken soms nog twee verschillende landen. Op de vraag hoe men zich in het andere landsgedeelte kan ontwikkelen als men een Nederlandstalig of
Franstalig architectenbureau is, hebben ar-te en B.A.E.V. een antwoord gevonden: zij hebben besloten om een geïntegreerde groep te creëren. De fusie brengt een honderdtal architecten samen rond een gemeenschappelijk project. De nieuwe groep, die al actief is op het terrein, wordt in het midden van 2016 officieel bekrachtigd.

ar-­te en B.A.E.V brengen hun expertise samen in de drie voornaamste activiteiten.

Ziekenhuizen vormen het eerste segment en genieten vanaf nu van de expertise van de nieuwe groep. Het tweede segment omvat rusthuizen, onderwijsinstellingen en huisvesting. Het derde omvat economische activiteiten en industriële complexen, bureaus en onderzoekslaboratoria.

De notie van 'zorg dragen voor' (care) staat centraal in de architecturale benadering van de nieuwe groep. De ambitie is om kwaliteitsarchitectuur op te leveren waarin het goed is om te leven. Er wordt bijzondere aandacht verleend aan de verwachtingen van de bouwheer en het welzijn van de gebruikers. In de ontwikkeling van projecten, of die nu voor de publieke of private sector zijn, blijven de twee entiteiten hun waarden van luisterbereidheid, beschikbaarheid, een persoonlijke relatie en wederzijds vertrouwen nastreven.

Vlaanderen en Wallonië lijken soms nog twee verschillende landen. Op de vraag hoe men zich in het andere landsgedeelte kan ontwikkelen als men een Nederlandstalig of Franstalig architectenbureau is, hebben ar-te en B.A.E.V. een antwoord gevonden: zij hebben besloten om een geïntegreerde groep te creëren. De fusie brengt een honderdtal architecten samen rond een gemeenschappelijk project. De nieuwe groep, die al actief is op het terrein, wordt in het midden van 2016 officieel bekrachtigd.ar-­te en B.A.E.V brengen hun expertise samen in de drie voornaamste activiteiten. Ziekenhuizen vormen het eerste segment en genieten vanaf nu van de expertise van de nieuwe groep. Het tweede segment omvat rusthuizen, onderwijsinstellingen en huisvesting. Het derde omvat economische activiteiten en industriële complexen, bureaus en onderzoekslaboratoria.De notie van 'zorg dragen voor' (care) staat centraal in de architecturale benadering van de nieuwe groep. De ambitie is om kwaliteitsarchitectuur op te leveren waarin het goed is om te leven. Er wordt bijzondere aandacht verleend aan de verwachtingen van de bouwheer en het welzijn van de gebruikers. In de ontwikkeling van projecten, of die nu voor de publieke of private sector zijn, blijven de twee entiteiten hun waarden van luisterbereidheid, beschikbaarheid, een persoonlijke relatie en wederzijds vertrouwen nastreven.