Vanaf 1 september volgt Inge Buyse de huidige directeur Jan Deleu op als algemeen directeur van het ziekenhuis AZ Groeninge. Jan Deleu zal haar tot eind 2016 begeleiden. Inge Buyse bouwde ervaring op als CEO en lid van raden van bestuur in industriële en technologiebedrijven. Ze is master in de rechten en behaalde een master in business aan de Vlerick Business School in Gent. Ze volgde ook opleidingen aan het Insead Business Instituut in het Franse Fontainebleau. Deleu en Buyse begeleiden al meteen de voltooiing van de nieuwbouw van AZ Groeninge op Hoog Kortrijk, dat eind dit jaar af is. Ze nemen verder de verhuizing van campussen Maria's Voorzienigheid en Sint-Maarten op zich.

Van 13 tot 18 juni kreeg az groeninge bovendien voor de tweede keer de controleurs van Joint Commission International (JCI) over de vloer. Vrij snel viel het verdict: de officiële bevestiging van heraccreditatie door JCI voor een periode van drie jaar. Tot nu toe zijn er slechts zeven ziekenhuizen in Vlaanderen die een accreditatie via JCI hebben behaald.
Drie jaar geleden was az groeninge het eerste niet-universitaire ziekenhuis van de Benelux met een JCI-kwaliteitslabel. De externe surveyors scoorden meer dan 1200 meetpunten als 'volledig voldaan'. Slechts 41 meetpunten werden als werkpunten gezien.

Vanaf 1 september volgt Inge Buyse de huidige directeur Jan Deleu op als algemeen directeur van het ziekenhuis AZ Groeninge. Jan Deleu zal haar tot eind 2016 begeleiden. Inge Buyse bouwde ervaring op als CEO en lid van raden van bestuur in industriële en technologiebedrijven. Ze is master in de rechten en behaalde een master in business aan de Vlerick Business School in Gent. Ze volgde ook opleidingen aan het Insead Business Instituut in het Franse Fontainebleau. Deleu en Buyse begeleiden al meteen de voltooiing van de nieuwbouw van AZ Groeninge op Hoog Kortrijk, dat eind dit jaar af is. Ze nemen verder de verhuizing van campussen Maria's Voorzienigheid en Sint-Maarten op zich. Van 13 tot 18 juni kreeg az groeninge bovendien voor de tweede keer de controleurs van Joint Commission International (JCI) over de vloer. Vrij snel viel het verdict: de officiële bevestiging van heraccreditatie door JCI voor een periode van drie jaar. Tot nu toe zijn er slechts zeven ziekenhuizen in Vlaanderen die een accreditatie via JCI hebben behaald. Drie jaar geleden was az groeninge het eerste niet-universitaire ziekenhuis van de Benelux met een JCI-kwaliteitslabel. De externe surveyors scoorden meer dan 1200 meetpunten als 'volledig voldaan'. Slechts 41 meetpunten werden als werkpunten gezien.