Voor de ziekenhuisbrede aanschaf van een nieuw patiëntbewakingssysteem is het AZ een contract aangegaan met Philips. Daardoor krijgt het ziekenhuis een totaaloplossing - IntelliVue-monitoring - waarmee de bewaking van de vitale functies van patiënten wordt gestandaardiseerd en de bewakingsdata breed beschikbaar komen en makkelijk uitwisselbaar worden.

De artsen in AZ Maria Middelares hebben zo altijd en overal in het ziekenhuis direct toegang tot de historische en realtime gegevens van hun patiënten. Dit kan cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert. De gegevens worden vanuit de patiëntbewakingssystemen samengebracht en toegankelijk gemaakt via een centrale hub.

"Het was een langgekoesterde wens om binnen het nieuwe ziekenhuis tot standaardisatie van bewakingsapparatuur over te gaan. We zien hierin diverse voordelen, vooral voor patiëntveiligheid. Zo wordt het overplaatsen van patiënten van de ene naar de andere afdeling vereenvoudigd en geoptimaliseerd doordat het nu het mogelijk is om direct alle bewakingsgegevens over te dragen," aldus dr. Henk Vanoverschelde, anesthesist van AZ Maria Middelares.

"Bovendien biedt standaardisatie voor het ziekenhuis voordelen op het gebied van training van medewerkers en kan apparatuur eenvoudiger worden uitgewisseld. Ook is het technisch beheer eenvoudiger en kostenefficiënter als er sprake is van één monitoringslijn binnen het ziekenhuis.", zegt Kurt Roesbeke, projectmedewerker zorgondersteuning & technologie van AZ Maria Middelares.

"Door vanuit een centraal digitaal platform patiëntbewakingsdata realtime beschikbaar te maken voor de verschillende betrokken artsen en verpleegkundigen kunnen we het gehele zorgteam rondom de patiënt aanzienlijk versterken en bijdragen aan betere behandeluitkomsten.," stelt Guido De Bisschop, District Manager Vlaanderen Health Systems Benelux. "Het is ons doel een naadloze transitie van patiënten tussen afdelingen of naar huis te ondersteunen, waarmee het zorgpad van een patiënt integraal wordt verbeterd en vereenvoudigd.".

De Philips IntelliVue-bewakingsmonitoren worden geïnstalleerd op zeventien afdelingen in AZ Maria Middelares, waaronder de afdelingen hartbewaking, cardiologie (Telemetrie), de kinderafdeling en de afdeling neonatale zorgen, de dienst spoedgevallen, het operatiekwartier en het IZ-complex.

Voor de ziekenhuisbrede aanschaf van een nieuw patiëntbewakingssysteem is het AZ een contract aangegaan met Philips. Daardoor krijgt het ziekenhuis een totaaloplossing - IntelliVue-monitoring - waarmee de bewaking van de vitale functies van patiënten wordt gestandaardiseerd en de bewakingsdata breed beschikbaar komen en makkelijk uitwisselbaar worden.De artsen in AZ Maria Middelares hebben zo altijd en overal in het ziekenhuis direct toegang tot de historische en realtime gegevens van hun patiënten. Dit kan cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert. De gegevens worden vanuit de patiëntbewakingssystemen samengebracht en toegankelijk gemaakt via een centrale hub."Het was een langgekoesterde wens om binnen het nieuwe ziekenhuis tot standaardisatie van bewakingsapparatuur over te gaan. We zien hierin diverse voordelen, vooral voor patiëntveiligheid. Zo wordt het overplaatsen van patiënten van de ene naar de andere afdeling vereenvoudigd en geoptimaliseerd doordat het nu het mogelijk is om direct alle bewakingsgegevens over te dragen," aldus dr. Henk Vanoverschelde, anesthesist van AZ Maria Middelares."Bovendien biedt standaardisatie voor het ziekenhuis voordelen op het gebied van training van medewerkers en kan apparatuur eenvoudiger worden uitgewisseld. Ook is het technisch beheer eenvoudiger en kostenefficiënter als er sprake is van één monitoringslijn binnen het ziekenhuis.", zegt Kurt Roesbeke, projectmedewerker zorgondersteuning & technologie van AZ Maria Middelares."Door vanuit een centraal digitaal platform patiëntbewakingsdata realtime beschikbaar te maken voor de verschillende betrokken artsen en verpleegkundigen kunnen we het gehele zorgteam rondom de patiënt aanzienlijk versterken en bijdragen aan betere behandeluitkomsten.," stelt Guido De Bisschop, District Manager Vlaanderen Health Systems Benelux. "Het is ons doel een naadloze transitie van patiënten tussen afdelingen of naar huis te ondersteunen, waarmee het zorgpad van een patiënt integraal wordt verbeterd en vereenvoudigd.".De Philips IntelliVue-bewakingsmonitoren worden geïnstalleerd op zeventien afdelingen in AZ Maria Middelares, waaronder de afdelingen hartbewaking, cardiologie (Telemetrie), de kinderafdeling en de afdeling neonatale zorgen, de dienst spoedgevallen, het operatiekwartier en het IZ-complex.