Door een verminderde eetlust, misselijkheid, vermoeidheid, slikproblemen, mondontstekingen,... lopen oncologische patiënten het risico gewicht te verliezen en ondervoed te raken. Om ondervoeding te vermijden is het belangrijk dat deze patiënten voldoende energie- en eiwitrijke voeding tot zich nemen. Vanaf nu krijgen de patiënten op het oncologisch dagziekenhuis en de verblijfsafdeling van AZ Nikolaas wekelijks een geschikte snack aangeboden uit het gevarieerde aanbod van de kar 'ijsjes en co'. De kar bevat zowel zoete als hartige voedingsmiddelen als waterijsjes en ijsjes geschikt voor diabetespatiënten. AZ Nikolaas behandelt jaarlijks zo'n 4.400 kankerpatiënten.

Het initiatief kwam vooral tot stand via de steun van de fietsclub ' 1K Cycling Support'. Onder het motto 'fundrainsing en een smile' fietst deze club centen bij elkaar. Het idee van een 'ijskar-snackbar' die een ruime groep oncologische patiënten van AZ Nikolaas kan verwennen, zag snel het daglicht.

Door een verminderde eetlust, misselijkheid, vermoeidheid, slikproblemen, mondontstekingen,... lopen oncologische patiënten het risico gewicht te verliezen en ondervoed te raken. Om ondervoeding te vermijden is het belangrijk dat deze patiënten voldoende energie- en eiwitrijke voeding tot zich nemen. Vanaf nu krijgen de patiënten op het oncologisch dagziekenhuis en de verblijfsafdeling van AZ Nikolaas wekelijks een geschikte snack aangeboden uit het gevarieerde aanbod van de kar 'ijsjes en co'. De kar bevat zowel zoete als hartige voedingsmiddelen als waterijsjes en ijsjes geschikt voor diabetespatiënten. AZ Nikolaas behandelt jaarlijks zo'n 4.400 kankerpatiënten.Het initiatief kwam vooral tot stand via de steun van de fietsclub ' 1K Cycling Support'. Onder het motto 'fundrainsing en een smile' fietst deze club centen bij elkaar. Het idee van een 'ijskar-snackbar' die een ruime groep oncologische patiënten van AZ Nikolaas kan verwennen, zag snel het daglicht.