Begin maart 2016 ontving AZ Oudenaarde 8 NIAZ-auditoren. Zij namen gedurende 4 dagen alle aspecten van de ziekenhuiswerking en zorgverlening onder de loep, waarbij reproduceerbare kwaliteit en gegarandeerde patiëntveiligheid in de zorgprocessen aantoonbaar moesten zijn. Het College van kwaliteitsverklaringen besliste op 1 juli 2016, op basis van het auditorenrapport, dat AZ Oudenaarde accreditatiewaardig is.
Het behalen van de ziekenhuisbrede NIAZ-accreditatie is een prestatie voor een gemiddeld klein regionaal ziekenhuis.

De voorbereiding op het behalen van de accreditatie nam ruim 3 jaar in beslag, waarbij gestart werd met het uitwerken van beleidsrichtlijnen en het opstellen van procedures, om gestandaardiseerde en doordachte werkwijzen voorop te stellen. Alle artsen en ziekenhuismedewerkers werden grondig voorbereid door tal van interne audits, veiligheidsrondes, rush-rondes, bijscholingen en wekelijkse communicatie.

Begin maart 2016 ontving AZ Oudenaarde 8 NIAZ-auditoren. Zij namen gedurende 4 dagen alle aspecten van de ziekenhuiswerking en zorgverlening onder de loep, waarbij reproduceerbare kwaliteit en gegarandeerde patiëntveiligheid in de zorgprocessen aantoonbaar moesten zijn. Het College van kwaliteitsverklaringen besliste op 1 juli 2016, op basis van het auditorenrapport, dat AZ Oudenaarde accreditatiewaardig is. Het behalen van de ziekenhuisbrede NIAZ-accreditatie is een prestatie voor een gemiddeld klein regionaal ziekenhuis.De voorbereiding op het behalen van de accreditatie nam ruim 3 jaar in beslag, waarbij gestart werd met het uitwerken van beleidsrichtlijnen en het opstellen van procedures, om gestandaardiseerde en doordachte werkwijzen voorop te stellen. Alle artsen en ziekenhuismedewerkers werden grondig voorbereid door tal van interne audits, veiligheidsrondes, rush-rondes, bijscholingen en wekelijkse communicatie.