De nieuwe ziekenhuiscampus is de opvolger van de Sint-Jozefkliniek, ooit nog bekend als Hospice De Nayer. Er werd gekozen voor nieuwbouw in plaats van renovatie. De bestaande bedden verhuisden en het leegstaande gebouw werd afgebroken.

Patiënten kunnen vanaf nu in Willebroek opnieuw terecht voor een brede waaier aan zorg: van kinesitherapie en medische beeldvorming tot een dagziekenhuis geriatrie en een polikliniek. Er wordt ook een kinderdagverblijf georganiseerd.

"De ambulante campus in Willebroek in combinatie met onze campussen in Rumst en Bornem maakt dat we stevig verankerd zijn in de regio tussen Antwerpen en Brussel", zegt gedelegeerd bestuurder Bart Van Bree van AZ Rivierenland.

"Zo kunnen we kwaliteitsvolle en laagdrempelige zorg aanbieden in nauwe samenwerking met de eerste- en derdelijnszorg. Alle ruimten worden uitgerust met moderne apparatuur en zijn ruim en rustgevend ingericht volgens het principe van healing environment."

Aan de nieuwe campus hangt een prijskaartje van ruim elf miljoen euro. Op de openingsdag tekende naast burgemeester Eddy Bevers ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) present.

De nieuwe ziekenhuiscampus is de opvolger van de Sint-Jozefkliniek, ooit nog bekend als Hospice De Nayer. Er werd gekozen voor nieuwbouw in plaats van renovatie. De bestaande bedden verhuisden en het leegstaande gebouw werd afgebroken.Patiënten kunnen vanaf nu in Willebroek opnieuw terecht voor een brede waaier aan zorg: van kinesitherapie en medische beeldvorming tot een dagziekenhuis geriatrie en een polikliniek. Er wordt ook een kinderdagverblijf georganiseerd."De ambulante campus in Willebroek in combinatie met onze campussen in Rumst en Bornem maakt dat we stevig verankerd zijn in de regio tussen Antwerpen en Brussel", zegt gedelegeerd bestuurder Bart Van Bree van AZ Rivierenland."Zo kunnen we kwaliteitsvolle en laagdrempelige zorg aanbieden in nauwe samenwerking met de eerste- en derdelijnszorg. Alle ruimten worden uitgerust met moderne apparatuur en zijn ruim en rustgevend ingericht volgens het principe van healing environment." Aan de nieuwe campus hangt een prijskaartje van ruim elf miljoen euro. Op de openingsdag tekende naast burgemeester Eddy Bevers ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) present.