In samenspraak met een gerechtsdeurwaarder wordt een afbetalingsplan opgesteld. Er worden geen schulden kwijtgescholden. De filosofie achter deze regeling is die van 'ethisch verantwoord invorderen', met een winst voor beide partijen: de patiënt met schulden neemt contact op met een deurwaarder van My Trusto en betaalt zijn schuld af aan een haalbaar tempo, zonder bijkomende dagvaardingskosten. Het ziekenhuis heeft meer garantie om de tegoeden te ontvangen, zonder bijkomende manipulatiekosten.

Patiënten met achterstallige facturen worden over deze mogelijkheid geïnformeerd via de website en via een vermelding op hun aanmaning.

In samenspraak met een gerechtsdeurwaarder wordt een afbetalingsplan opgesteld. Er worden geen schulden kwijtgescholden. De filosofie achter deze regeling is die van 'ethisch verantwoord invorderen', met een winst voor beide partijen: de patiënt met schulden neemt contact op met een deurwaarder van My Trusto en betaalt zijn schuld af aan een haalbaar tempo, zonder bijkomende dagvaardingskosten. Het ziekenhuis heeft meer garantie om de tegoeden te ontvangen, zonder bijkomende manipulatiekosten. Patiënten met achterstallige facturen worden over deze mogelijkheid geïnformeerd via de website en via een vermelding op hun aanmaning.