Daarmee wil het AZ Sint-Lucas een voortrekkersrol spelen voor het ziekenhuis van de toekomst. De lancering van de SLiM-kamer is nog maar de eerste stap.

'De beste manier om de toekomst te voorspellen, is haar zelf te creëren ', zei Abraham Lincoln ooit en dat is precies wat het ziekenhuis wil doen met de SLiM-kamer. SLiM staat voor Sint-Lucas innovatieve Modelkamer. Het initiatief werd genomen door Danny Van Hove, diensthoofd infrastructuur. "Naar aanleiding van de nieuwe patiëntenkamers die nu al in gebruik zijn genomen, hebben we ons gebogen over de kamer van de toekomst. Het dossier voor een nieuwe ziekenhuisblok is immers in wording. Hét moment om nog een stapje verder te gaan. Zo kwamen we op het idee om een modelkamer te installeren als proeftuin om nieuwe zaken te kunnen uitproberen. Tegelijk willen we ook aandacht hebben voor de inbreng van patiënten, artsen en medewerkers en onze omgeving. We gaan op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen die we kunnen meenemen naar volgende bouwprojecten.'

Tijdelijk paviljoen
Het paviljoen bestaat uit een modelkamer, inforuimte, impressieruimte en prachtig houten zitmeubel. Er werd een volwaardige patiëntenkamer gebouwd inclusief badkamer met douche. Het paviljoen zal regelmatig te bezichtigen zijn en er zullen heel wat thema- en studiedagen, demo's, rondleidingen e.d. georganiseerd worden.

mHealth
In de SLiM-kamer zal er niet alleen aandacht zijn voor innovatieve materialen en technieken, maar ook voor het toenemend belang van mHealth. Allerlei apps en draagbare technologieën om ons lichaam te monitoren spelen daarop in. De grote hoop is ook dat mHealth de gezondheidszorg efficiënter zal maken, en de kosten beheersbaarder zal maken.

Daarmee wil het AZ Sint-Lucas een voortrekkersrol spelen voor het ziekenhuis van de toekomst. De lancering van de SLiM-kamer is nog maar de eerste stap. 'De beste manier om de toekomst te voorspellen, is haar zelf te creëren ', zei Abraham Lincoln ooit en dat is precies wat het ziekenhuis wil doen met de SLiM-kamer. SLiM staat voor Sint-Lucas innovatieve Modelkamer. Het initiatief werd genomen door Danny Van Hove, diensthoofd infrastructuur. "Naar aanleiding van de nieuwe patiëntenkamers die nu al in gebruik zijn genomen, hebben we ons gebogen over de kamer van de toekomst. Het dossier voor een nieuwe ziekenhuisblok is immers in wording. Hét moment om nog een stapje verder te gaan. Zo kwamen we op het idee om een modelkamer te installeren als proeftuin om nieuwe zaken te kunnen uitproberen. Tegelijk willen we ook aandacht hebben voor de inbreng van patiënten, artsen en medewerkers en onze omgeving. We gaan op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen die we kunnen meenemen naar volgende bouwprojecten.'Tijdelijk paviljoen Het paviljoen bestaat uit een modelkamer, inforuimte, impressieruimte en prachtig houten zitmeubel. Er werd een volwaardige patiëntenkamer gebouwd inclusief badkamer met douche. Het paviljoen zal regelmatig te bezichtigen zijn en er zullen heel wat thema- en studiedagen, demo's, rondleidingen e.d. georganiseerd worden.mHealth In de SLiM-kamer zal er niet alleen aandacht zijn voor innovatieve materialen en technieken, maar ook voor het toenemend belang van mHealth. Allerlei apps en draagbare technologieën om ons lichaam te monitoren spelen daarop in. De grote hoop is ook dat mHealth de gezondheidszorg efficiënter zal maken, en de kosten beheersbaarder zal maken.