Sinds de kapitaalsverhoging in augustus verstevigde Qaelum haar aanwezigheid in sleutelregio's in EMEA en werd de expansie overzee geïnitieerd. Een belangrijke stap hierbij was de aanstelling van Luc Colle als VP Global Sales. Nu, enkele maanden later, opent het officieel haar locatie in het BelCham kantoor in Manhattan, New York. Het is een welbewuste keuze om te starten aan de Oostkust van de VS: hier is een hogere densiteit aan grotere ziekenhuizen en het is vlakbij grote Canadese steden, waar ook prospectie zal worden ingezet. Volgens een rapport verschenen in Micro Market Monitor, verwacht men dat de radiation dose management markt in de VS tot 2020 jaarlijks met ongeveer 50% zal toenemen.

"Na de goedkeuring voor het gebruik van QAELUM-software in de VS en Canada, bekeken we meteen hoe we onze sales activiteiten daar konden uitbouwen", verduidelijkt Luc Colle. "De wetgeving in de VS focust, net als in de EU, op patiëntveiligheid en kwaliteit. Dit betekent dat er een grote en bovendien snel groeiende markt open ligt. De opening van het kantoor in New York is de eerste stap in onze globale expansie. Nu onze aanwezigheid in de VS officieel is, starten we met het opzetten van referentie-sites in ziekenhuizen, bouwen we onze prospectie uit en trekken partners aan."

Sinds de kapitaalsverhoging in augustus verstevigde Qaelum haar aanwezigheid in sleutelregio's in EMEA en werd de expansie overzee geïnitieerd. Een belangrijke stap hierbij was de aanstelling van Luc Colle als VP Global Sales. Nu, enkele maanden later, opent het officieel haar locatie in het BelCham kantoor in Manhattan, New York. Het is een welbewuste keuze om te starten aan de Oostkust van de VS: hier is een hogere densiteit aan grotere ziekenhuizen en het is vlakbij grote Canadese steden, waar ook prospectie zal worden ingezet. Volgens een rapport verschenen in Micro Market Monitor, verwacht men dat de radiation dose management markt in de VS tot 2020 jaarlijks met ongeveer 50% zal toenemen. "Na de goedkeuring voor het gebruik van QAELUM-software in de VS en Canada, bekeken we meteen hoe we onze sales activiteiten daar konden uitbouwen", verduidelijkt Luc Colle. "De wetgeving in de VS focust, net als in de EU, op patiëntveiligheid en kwaliteit. Dit betekent dat er een grote en bovendien snel groeiende markt open ligt. De opening van het kantoor in New York is de eerste stap in onze globale expansie. Nu onze aanwezigheid in de VS officieel is, starten we met het opzetten van referentie-sites in ziekenhuizen, bouwen we onze prospectie uit en trekken partners aan."