Bepaalde botcementen na rechtsgeding in België verboden

31/10/18 om 09:00 - Bijgewerkt om 10:14

Een escalerend dispuut tussen de firma Zimmer Biomet bvba en de firma Heraeus heeft geleid tot een uitspraak van het Hof van Beroep van Bergen. Die heeft de firma Zimmer Biomet verboden om vanaf 27 november bepaalde botcementen in België te importeren, aan te bieden of te verkopen. Het verbod geldt voor de botcementen Refobacin® Bone Cement R, Biomet Bone Cement R, Refobacin® Plus Bone Cement, Biomet Plus Bone Cement, Refobacin® Revision, Biomet Bone Cement V en Refobacin® Bone Cement LV.

Bepaalde botcementen na rechtsgeding in België verboden

PALACOS(R) Bone Cement from Heraeus Medical (PRNewsfoto/Heraeus Medical) © Heraeus Medical

Met deze uitspraak komt een einde aan een jarenlange procesgang. In 2014 werd reeds door het Hof van Beroep van Frankfurt am Main een gelijkaardige uitspraak gedaan. Die werd overigens door het Duitse Hooggerechtshof bevestigd en is dus nu ook in ons land door het Hof van Beroep in Bergen voor de Belgische markt bevestigd.

Volgens Heraeus heeft Biomet gebruik gemaakt van bedrijfsgeheimen van Heraeus om een vergunning voor het in handel brengen van desbetreffende producten voor elkaar te krijgen. Dat geschil werd nu ook door een Belgische rechtbank behandeld. Dat heeft geresulteerd in het verbod aan het adres van Zimmer Biomet.