Agfa HealthCare, De Cronos groep, iMinds, Universiteit Antwerpen, Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en stad Antwerpen hebben samen het initiatief voor de e-health incubator BlueHealth Antwerp genomen.
Schepen voor economie Philip Heylen: "Het partnerschap BlueHealth Antwerp brengt kennisinstellingen, grote privé-bedrijven, zorgverstrekkers en overheid samen om jonge ondernemers met innovatieve e-health-ideeën ondersteuning te bieden tijdens de startfase (van business plan naar eerste klanten). De partners voorzien de nodige middelen, expertise én netwerk om in doorgroeiende startups te participeren. Zo willen de initiatiefnemers van BlueHealth Antwerp de ondernemerszin in Antwerpen verder versterken."

Antwerpen bezit in de e-health sector een unieke positie. Antwerpen beschikt immers over een grote zorginfrastructuur, waardoor ontwikkelingen in de e-health sector toegepast kunnen worden in samenwerking met de actoren op het terrein. Ethisch-legale principes en privacy-wetgeving zijn van toepassing. Dankzij de integratie van informatie- en communicatietechnologie in de gezondheidszorg kan de kwaliteit van de patiëntenzorg enerzijds verbeteren en kan er anderzijds kostenefficiënter gewerkt worden.

Dat e-health ook in Antwerpen één van de belangrijkste groeisectoren is voor de komende jaren is gebleken uit een studie die Stad Antwerpen liet uitvoeren. Die studie concludeert dat er binnen de e-health-sector nood is aan nieuwe initiatieven om de ontwikkeling van deze sector te ondersteunen op vlak van netwerking, matchmaking, incubatie en accelaratie.
Op 1 september heeft iMinds een nieuwe iStart call voor (toekomstige) tech entrepreneurs gedaan. Het gaat om de vierde oproep in 2015. Zo'n oproep geeft jonge, innovatieve ondernemers de kans om hun businessplan te realiseren. In deze call zit ook de oproep van BlueHealth Antwerp aan startups die opgenomen willen worden in de nieuwe incubator. In oktober zal BlueHealth Antwerp de keuze onder de kandidaten gemaakt hebben en start de werking effectief op.

BlueHealth Antwerp zal zich bevinden in StartupVillage, het bedrijfsverzamelgebouw van Stad Antwerpen, dat vanaf 2016 Antwerpse incubatie-initiatieven en groeibedrijven verwelkomt in hartje Antwerpen.

www.bluehealthantwerp.be

Agfa HealthCare, De Cronos groep, iMinds, Universiteit Antwerpen, Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en stad Antwerpen hebben samen het initiatief voor de e-health incubator BlueHealth Antwerp genomen. Schepen voor economie Philip Heylen: "Het partnerschap BlueHealth Antwerp brengt kennisinstellingen, grote privé-bedrijven, zorgverstrekkers en overheid samen om jonge ondernemers met innovatieve e-health-ideeën ondersteuning te bieden tijdens de startfase (van business plan naar eerste klanten). De partners voorzien de nodige middelen, expertise én netwerk om in doorgroeiende startups te participeren. Zo willen de initiatiefnemers van BlueHealth Antwerp de ondernemerszin in Antwerpen verder versterken." Antwerpen bezit in de e-health sector een unieke positie. Antwerpen beschikt immers over een grote zorginfrastructuur, waardoor ontwikkelingen in de e-health sector toegepast kunnen worden in samenwerking met de actoren op het terrein. Ethisch-legale principes en privacy-wetgeving zijn van toepassing. Dankzij de integratie van informatie- en communicatietechnologie in de gezondheidszorg kan de kwaliteit van de patiëntenzorg enerzijds verbeteren en kan er anderzijds kostenefficiënter gewerkt worden. Dat e-health ook in Antwerpen één van de belangrijkste groeisectoren is voor de komende jaren is gebleken uit een studie die Stad Antwerpen liet uitvoeren. Die studie concludeert dat er binnen de e-health-sector nood is aan nieuwe initiatieven om de ontwikkeling van deze sector te ondersteunen op vlak van netwerking, matchmaking, incubatie en accelaratie. Op 1 september heeft iMinds een nieuwe iStart call voor (toekomstige) tech entrepreneurs gedaan. Het gaat om de vierde oproep in 2015. Zo'n oproep geeft jonge, innovatieve ondernemers de kans om hun businessplan te realiseren. In deze call zit ook de oproep van BlueHealth Antwerp aan startups die opgenomen willen worden in de nieuwe incubator. In oktober zal BlueHealth Antwerp de keuze onder de kandidaten gemaakt hebben en start de werking effectief op. BlueHealth Antwerp zal zich bevinden in StartupVillage, het bedrijfsverzamelgebouw van Stad Antwerpen, dat vanaf 2016 Antwerpse incubatie-initiatieven en groeibedrijven verwelkomt in hartje Antwerpen.www.bluehealthantwerp.be