De e-healthincubator BlueHealth Antwerp is ontstaan door een samenwerking van Agfa HealthCare, De Cronos groep, iMinds, Universiteit Antwerpen, Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en stad Antwerpen. Zij wil de commerciële ontwikkeling van eHealth business ideeën ondersteunen, zowel op financieel als inhoudelijk vlak. De ondersteuning focust op start-ups met een zekere technologische inventiviteit (hoewel breed geïnterpreteerd) die het potentieel en de ambitie hebben om een wereldwijde speler te worden.

Antwerpen bezit in de e-health sector een unieke positie. De stad beschikt immers over een grote zorginfrastructuur, waardoor ontwikkelingen in de e-health sector toegepast kunnen worden in samenwerking met de actoren op het terrein. Ethisch-legale principes en privacy-wetgeving zijn van toepassing. Dankzij de integratie van informatie- en communicatietechnologie in de gezondheidszorg kan de kwaliteit van de patiëntenzorg enerzijds verbeteren en kan er anderzijds kostenefficiënter gewerkt worden.

Dat e-health ook in Antwerpen een van de belangrijkste groeisectoren is voor de komende jaren is gebleken uit een studie die Stad Antwerpen liet uitvoeren. Die studie concludeert dat er binnen de e-health-sector nood is aan nieuwe initiatieven om de ontwikkeling van deze sector te ondersteunen op vlak van netwerking, matchmaking, incubatie en accelaratie.
BlueHealth Antwerp zal zich bevinden in StartupVillage, het bedrijfsverzamelgebouw van Stad Antwerpen, dat vanaf 2016 Antwerpse incubatie-initiatieven en groeibedrijven verwelkomt in hartje Antwerpen.

www.bluehealthantwerp.be

De e-healthincubator BlueHealth Antwerp is ontstaan door een samenwerking van Agfa HealthCare, De Cronos groep, iMinds, Universiteit Antwerpen, Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en stad Antwerpen. Zij wil de commerciële ontwikkeling van eHealth business ideeën ondersteunen, zowel op financieel als inhoudelijk vlak. De ondersteuning focust op start-ups met een zekere technologische inventiviteit (hoewel breed geïnterpreteerd) die het potentieel en de ambitie hebben om een wereldwijde speler te worden. Antwerpen bezit in de e-health sector een unieke positie. De stad beschikt immers over een grote zorginfrastructuur, waardoor ontwikkelingen in de e-health sector toegepast kunnen worden in samenwerking met de actoren op het terrein. Ethisch-legale principes en privacy-wetgeving zijn van toepassing. Dankzij de integratie van informatie- en communicatietechnologie in de gezondheidszorg kan de kwaliteit van de patiëntenzorg enerzijds verbeteren en kan er anderzijds kostenefficiënter gewerkt worden. Dat e-health ook in Antwerpen een van de belangrijkste groeisectoren is voor de komende jaren is gebleken uit een studie die Stad Antwerpen liet uitvoeren. Die studie concludeert dat er binnen de e-health-sector nood is aan nieuwe initiatieven om de ontwikkeling van deze sector te ondersteunen op vlak van netwerking, matchmaking, incubatie en accelaratie. BlueHealth Antwerp zal zich bevinden in StartupVillage, het bedrijfsverzamelgebouw van Stad Antwerpen, dat vanaf 2016 Antwerpse incubatie-initiatieven en groeibedrijven verwelkomt in hartje Antwerpen.www.bluehealthantwerp.be