De nieuwe zaal is de grootste in haar soort in de hele Benelux, claimt het ziekenhuis. De aan het plafond opgehangen C-boog die in de lengte en voor een stuk in de breedte van de zaal kan verschuiven heeft een state-of-the-art-angiografietoestel ingebouwd. De extra bewegingsvrijheid biedt grote meerwaarde bij onder meer procedures waarbij in of door de arm wordt gewerkt .

"Dit toestel is in staat om met aanzienlijk lagere stralingsdoses toch een ongeëvenaarde beeldkwaliteit te verkrijgen. Een goede zaak voor de patiënt en voor onze medewerkers en artsen die dagelijks in de onmiddellijke nabijheid van de straling moeten werken", licht facilitair directeur Stefaan Claeys toe.

De bedieningsruimte beschikt over heel wat nieuwe software zoals fusion imaging, waarbij vooraf gemaakte medische beeldvorming in de drie dimensies wordt geanalyseerd en samengevoegd met de beelden die tijdens de ingreep zelf tot stand komen.

"Dat betekent dat we met veel minder straling toch preciezer kunnen bepalen waar we in het lichaam moeten zijn", aldus vaatchirurg Jürgen Verbist.

De ruime zaal biedt het operatieteam optimaal gebruiksgemak, met een ergonomische inrichting die de veiligheid van patiënten tevens verhoogt.

"Alles wat we nodig hebben bevindt zich nu in één zaal. Dat maakt dat we alles direct bij de hand hebben en ons niet meer moeten verplaatsen om materiaal te verzamelen", vertelt hoofdverpleegkundige Sarah Janssens.

De realtime dosismetrie volgt continu op aan hoeveel straling iedere persoon in de zaal wordt blootgesteld. Loopt die voor iemand te hoog op, dan kan de opstelling onmiddellijk worden aangepast.

Met de investering wil Imelda beantwoorden aan de uitdaging om steeds complexere vaatingrepen op toch mindere invasieve wijze uit te voeren. Deze video op de Facebook-pagina van het ziekenhuis biedt je een blik op de nieuwe infrastructuur.

De nieuwe zaal is de grootste in haar soort in de hele Benelux, claimt het ziekenhuis. De aan het plafond opgehangen C-boog die in de lengte en voor een stuk in de breedte van de zaal kan verschuiven heeft een state-of-the-art-angiografietoestel ingebouwd. De extra bewegingsvrijheid biedt grote meerwaarde bij onder meer procedures waarbij in of door de arm wordt gewerkt ."Dit toestel is in staat om met aanzienlijk lagere stralingsdoses toch een ongeëvenaarde beeldkwaliteit te verkrijgen. Een goede zaak voor de patiënt en voor onze medewerkers en artsen die dagelijks in de onmiddellijke nabijheid van de straling moeten werken", licht facilitair directeur Stefaan Claeys toe.De bedieningsruimte beschikt over heel wat nieuwe software zoals fusion imaging, waarbij vooraf gemaakte medische beeldvorming in de drie dimensies wordt geanalyseerd en samengevoegd met de beelden die tijdens de ingreep zelf tot stand komen."Dat betekent dat we met veel minder straling toch preciezer kunnen bepalen waar we in het lichaam moeten zijn", aldus vaatchirurg Jürgen Verbist.De ruime zaal biedt het operatieteam optimaal gebruiksgemak, met een ergonomische inrichting die de veiligheid van patiënten tevens verhoogt. "Alles wat we nodig hebben bevindt zich nu in één zaal. Dat maakt dat we alles direct bij de hand hebben en ons niet meer moeten verplaatsen om materiaal te verzamelen", vertelt hoofdverpleegkundige Sarah Janssens. De realtime dosismetrie volgt continu op aan hoeveel straling iedere persoon in de zaal wordt blootgesteld. Loopt die voor iemand te hoog op, dan kan de opstelling onmiddellijk worden aangepast.Met de investering wil Imelda beantwoorden aan de uitdaging om steeds complexere vaatingrepen op toch mindere invasieve wijze uit te voeren. Deze video op de Facebook-pagina van het ziekenhuis biedt je een blik op de nieuwe infrastructuur.