"Al onze medewerkers maken dagelijks werk van meer kwaliteit. Dat is onze cultuur, al veel langer dan vandaag. Het is onze constante drive", aldus Brenda Droesbeke tijdens de uitreiking. "Patiënten hebben recht op het hoogste niveau van kwaliteit in de zorg."

"De Kwinta Excellence Award draait rond managers die op overtuigende wijze een bewezen en verankerd 'good to great' verbetertraject in hun organisatie kunnen brengen. Zij kunnen zo collega's in hun sector inspireren op hun weg naar excellentie. Brenda Droesbeke werd gelauwerd omdat zij dit rolmodel met verve waarmaakt", aldus juryvoorzitter Jos Corstjens in het juryrapport.

Brenda Droesbeke zette een intensief voorbereidingstraject op om het kwaliteitslabel Joint Commission International te behalen. Een logische stap in het kwaliteitsbeleid van az Sint-Blasius waar Brenda enkele nieuwe dimensies aan toevoegde. Ze slaagde er samen met haar team in om een verbetercultuur duurzaam te verankeren in de organisatie. Dit lukte vanop de ziekenhuisvloer tot in het bestuur. Naast een degelijke voorbereiding waarbij elke medewerker betrokken was, zijn inspireren, coachen en faciliteren sleutelelementen in haar succesvolle aanpak, die heeft geleid tot aantoonbaar betere resultaten.

"Al onze medewerkers maken dagelijks werk van meer kwaliteit. Dat is onze cultuur, al veel langer dan vandaag. Het is onze constante drive", aldus Brenda Droesbeke tijdens de uitreiking. "Patiënten hebben recht op het hoogste niveau van kwaliteit in de zorg." "De Kwinta Excellence Award draait rond managers die op overtuigende wijze een bewezen en verankerd 'good to great' verbetertraject in hun organisatie kunnen brengen. Zij kunnen zo collega's in hun sector inspireren op hun weg naar excellentie. Brenda Droesbeke werd gelauwerd omdat zij dit rolmodel met verve waarmaakt", aldus juryvoorzitter Jos Corstjens in het juryrapport. Brenda Droesbeke zette een intensief voorbereidingstraject op om het kwaliteitslabel Joint Commission International te behalen. Een logische stap in het kwaliteitsbeleid van az Sint-Blasius waar Brenda enkele nieuwe dimensies aan toevoegde. Ze slaagde er samen met haar team in om een verbetercultuur duurzaam te verankeren in de organisatie. Dit lukte vanop de ziekenhuisvloer tot in het bestuur. Naast een degelijke voorbereiding waarbij elke medewerker betrokken was, zijn inspireren, coachen en faciliteren sleutelelementen in haar succesvolle aanpak, die heeft geleid tot aantoonbaar betere resultaten.