In oktober 2021 richtte men het Academisch Ziekenhuis van de stad Brussel op. Het omvat de drie ziekenhuizen -Erasme, Jules Bordet Instituut en Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola- die een connectie hebben met de Université Libre de Bruxelles.

80%

Tot nu toe werkten de medische raden van de drie ziekenhuizen al geregeld samen. Nu maakte men bekend dat de HUB-artsen op 20 december met meer dan 80% van de stemmen opteerden voor de installatie van één enkele medische raad.

Dit moet de samenwerking tussen de diensten en het verdelen van activiteiten faciliteren en verbeteren. De leden van de gemeenschappelijke medische raad zullen in de toekomst elektronisch verkozen worden bij de start van het academiejaar.

Communicatie

Wel is het uiteraard de bedoeling dat elk ziekenhuis zijn eigenheid behoudt, zowel voor de medewerkers als voor de patiënten. Daarnaast zullen de HUB-artsen regelmatig samenkomen. Want communicatie is omwille van de "gespreide ligging" op campussen in Anderlecht en Laken" een echte uitdaging, zo luidt het.

'Jeugdigheid'

Tegelijk wil het 'Academisch Ziekenhuis Brussel' als academische structuur "een stimulerende biotoop zijn die een continue rekrutering van jonge specialisten mogelijk maakt. Die 'jeugdigheid' krijgt een plaats binnen de instelling en mag rekenen op coaching door ervaren anciens", aldus nog het persbericht.

In oktober 2021 richtte men het Academisch Ziekenhuis van de stad Brussel op. Het omvat de drie ziekenhuizen -Erasme, Jules Bordet Instituut en Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola- die een connectie hebben met de Université Libre de Bruxelles. 80%Tot nu toe werkten de medische raden van de drie ziekenhuizen al geregeld samen. Nu maakte men bekend dat de HUB-artsen op 20 december met meer dan 80% van de stemmen opteerden voor de installatie van één enkele medische raad. Dit moet de samenwerking tussen de diensten en het verdelen van activiteiten faciliteren en verbeteren. De leden van de gemeenschappelijke medische raad zullen in de toekomst elektronisch verkozen worden bij de start van het academiejaar.CommunicatieWel is het uiteraard de bedoeling dat elk ziekenhuis zijn eigenheid behoudt, zowel voor de medewerkers als voor de patiënten. Daarnaast zullen de HUB-artsen regelmatig samenkomen. Want communicatie is omwille van de "gespreide ligging" op campussen in Anderlecht en Laken" een echte uitdaging, zo luidt het.'Jeugdigheid'Tegelijk wil het 'Academisch Ziekenhuis Brussel' als academische structuur "een stimulerende biotoop zijn die een continue rekrutering van jonge specialisten mogelijk maakt. Die 'jeugdigheid' krijgt een plaats binnen de instelling en mag rekenen op coaching door ervaren anciens", aldus nog het persbericht.