Elk jaar bekroont BelCham Belgische ondernemingen en personen die zich laten opmerken in de Amerikaanse markt en de (economische) banden tussen de VS en België versterken. Cartamundi werd uitgeroepen tot 'Onderneming van het Jaar' voor het succesvolle parcours dat 's werelds grootste producent van speelkaarten aflegde sinds zijn start in de VS in 1994. De laatste jaren groeide het bedrijf er sterk door o.a. in te zetten op innoverende spelconcepten en exclusieve packaging.
FluidDa, de 'Meest Beloftevolle Onderneming van het Jaar' voor Belcham, kende de laatste jaren een enorme groei. FluidDa is wereldleider in het onderzoek naar en de ontwikkeling van 'Functional Respiratory Imaging' (FRI). Deze FRI-technologie biedt farmaceutische bedrijven en zorgverstrekkers een unieke toegang tot gepersonaliseerde geneeskunde voor patiënten die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen en slaap-gerelateerde ademhalingsstoornissen. Naast nieuwe kantoren in de VS en India zette FluidDa ook verschillende samenwerkingen met belangrijke academische onderzoeksgroepen en internationale farmaceutische bedrijven op.

De jury verkoos FluidDa boven twee andere finalisten, Kickfurther en Cashforce. 'We zijn bijzonder verheugd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen', zegt Jan De Backer, CEO van FluidDa. 'Het is niet alleen een mooie erkenning van ons hard werk maar ondersteunt ook onze visie dat we dicht bij een revolutie in de gezondheidszorg staan. Deze revolutie bestaat erin dat nieuwe technologie, waar de patient centraal staat, meer en meer gebruikt zal worden. Hierdoor zal de bevolking langer gezond blijven en worden de kosten voor de gezondheidszorg beperkt. Onze FLUIDDA-technologie past perfect binnen dit kader en we kijken er dan ook naar uit om deze revolutie mee te ondersteunen in de komende jaren."
De laatste onderscheiding van de avond ging naar Wim Roelandts. De voormalige Senior Vice-President van HP verhuisde in 1983 naar de VS om er de wereldwijde verkoop van computersystemen te overzien. Een activiteit die voor HP een omzet van 6 miljard dollar genereerde. In 1996 werd Mr. Roelandts CEO van Xilinx dat onder zijn leiding het zakencijfer zag verdrievoudigen tot 2 miljard dollar.

"We zijn zeer tevreden met deze terechte winnaars.", zegt Bieke Claes, Managing Director van BelCham. "BelCham stelt als NGO alles in het werk om Belgisch ondernemerschap en talent te ondersteunen in de VS. Met de laureaten van vanavond hebben we weer drie boegbeelden bij die onderstrepen wat Belgie allemaal in zijn mars heeft. En dat is niet min. Ondertussen vertegenwoordigen we met BelCham om en bij de 400 bedrijven en een veelvoud aan studenten en professionals. Maar we willen nog beter doen. Dankzij onze vele partnerships met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen hopen we in de toekomst nog meer Belgisch potentieel te ondersteunen bij hun ontwikkeling in de Verenigde Staten."

Elk jaar bekroont BelCham Belgische ondernemingen en personen die zich laten opmerken in de Amerikaanse markt en de (economische) banden tussen de VS en België versterken. Cartamundi werd uitgeroepen tot 'Onderneming van het Jaar' voor het succesvolle parcours dat 's werelds grootste producent van speelkaarten aflegde sinds zijn start in de VS in 1994. De laatste jaren groeide het bedrijf er sterk door o.a. in te zetten op innoverende spelconcepten en exclusieve packaging. FluidDa, de 'Meest Beloftevolle Onderneming van het Jaar' voor Belcham, kende de laatste jaren een enorme groei. FluidDa is wereldleider in het onderzoek naar en de ontwikkeling van 'Functional Respiratory Imaging' (FRI). Deze FRI-technologie biedt farmaceutische bedrijven en zorgverstrekkers een unieke toegang tot gepersonaliseerde geneeskunde voor patiënten die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen en slaap-gerelateerde ademhalingsstoornissen. Naast nieuwe kantoren in de VS en India zette FluidDa ook verschillende samenwerkingen met belangrijke academische onderzoeksgroepen en internationale farmaceutische bedrijven op. De jury verkoos FluidDa boven twee andere finalisten, Kickfurther en Cashforce. 'We zijn bijzonder verheugd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen', zegt Jan De Backer, CEO van FluidDa. 'Het is niet alleen een mooie erkenning van ons hard werk maar ondersteunt ook onze visie dat we dicht bij een revolutie in de gezondheidszorg staan. Deze revolutie bestaat erin dat nieuwe technologie, waar de patient centraal staat, meer en meer gebruikt zal worden. Hierdoor zal de bevolking langer gezond blijven en worden de kosten voor de gezondheidszorg beperkt. Onze FLUIDDA-technologie past perfect binnen dit kader en we kijken er dan ook naar uit om deze revolutie mee te ondersteunen in de komende jaren." De laatste onderscheiding van de avond ging naar Wim Roelandts. De voormalige Senior Vice-President van HP verhuisde in 1983 naar de VS om er de wereldwijde verkoop van computersystemen te overzien. Een activiteit die voor HP een omzet van 6 miljard dollar genereerde. In 1996 werd Mr. Roelandts CEO van Xilinx dat onder zijn leiding het zakencijfer zag verdrievoudigen tot 2 miljard dollar. "We zijn zeer tevreden met deze terechte winnaars.", zegt Bieke Claes, Managing Director van BelCham. "BelCham stelt als NGO alles in het werk om Belgisch ondernemerschap en talent te ondersteunen in de VS. Met de laureaten van vanavond hebben we weer drie boegbeelden bij die onderstrepen wat Belgie allemaal in zijn mars heeft. En dat is niet min. Ondertussen vertegenwoordigen we met BelCham om en bij de 400 bedrijven en een veelvoud aan studenten en professionals. Maar we willen nog beter doen. Dankzij onze vele partnerships met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen hopen we in de toekomst nog meer Belgisch potentieel te ondersteunen bij hun ontwikkeling in de Verenigde Staten."