Op 8 mei zullen twee groepen van 15 vrijwilligers hun intrek nemen in de containers. Gedurende maximum 28 dagen zullen zij alleen maar elkaar en de wetenschappers zien. Opvallend, maar niet onbelangrijk, detail: geen van de vrijwilligers is Belg. Dat komt omdat "enkel inwoners van landen waar de kinderen vroeger een niet-levend vaccin kregen in aanmerking komen voor dit onderzoek. Voorbeeld zijn Nederlanders", zegt professor Pierre Van Damme (UAntwerpen) in de krant 'Het Laatste Nieuws'.

De deelnemers mogen wel contact hebben via social media en Facetime met vrienden en familie al mogen ze niets over het experiment zelf zeggen. In het containerpark zijn er ook ontspanningszaaltjes en zelfs een fitnesszaal

De zeer strenge veiligheidsmaatregelen hebben niets te maken met een mogelijke uitbraak van polio. Wel willen de onderzoekers vermijden dat de vaccinstam bijvoorbeeld via de stoelgang in het milieu zou terechtkomen. Dat het onderzoek in ons land plaatsvindt, heeft zeker ook mee te maken door de uitzonderlijk hoge vaccinatiegraad tegen polio bij de Belgische bevolking..

Dit onderzoek is een van de meest complexe vaccinatietests die ooit is gebeurd. Het wordt trouwens mee gefinancierd door de Stichting Bill & Melinda Gates die drie miljoen euro veil hadden voor de ontwikkeling van dit nieuwe poliovaccin.

Hoeveel de vrijwilligers ontvangen voor hun medewerking is niet meegedeeld...

Op 8 mei zullen twee groepen van 15 vrijwilligers hun intrek nemen in de containers. Gedurende maximum 28 dagen zullen zij alleen maar elkaar en de wetenschappers zien. Opvallend, maar niet onbelangrijk, detail: geen van de vrijwilligers is Belg. Dat komt omdat "enkel inwoners van landen waar de kinderen vroeger een niet-levend vaccin kregen in aanmerking komen voor dit onderzoek. Voorbeeld zijn Nederlanders", zegt professor Pierre Van Damme (UAntwerpen) in de krant 'Het Laatste Nieuws'. De deelnemers mogen wel contact hebben via social media en Facetime met vrienden en familie al mogen ze niets over het experiment zelf zeggen. In het containerpark zijn er ook ontspanningszaaltjes en zelfs een fitnesszaalDe zeer strenge veiligheidsmaatregelen hebben niets te maken met een mogelijke uitbraak van polio. Wel willen de onderzoekers vermijden dat de vaccinstam bijvoorbeeld via de stoelgang in het milieu zou terechtkomen. Dat het onderzoek in ons land plaatsvindt, heeft zeker ook mee te maken door de uitzonderlijk hoge vaccinatiegraad tegen polio bij de Belgische bevolking.. Dit onderzoek is een van de meest complexe vaccinatietests die ooit is gebeurd. Het wordt trouwens mee gefinancierd door de Stichting Bill & Melinda Gates die drie miljoen euro veil hadden voor de ontwikkeling van dit nieuwe poliovaccin.Hoeveel de vrijwilligers ontvangen voor hun medewerking is niet meegedeeld...