Introductie van logistieke concepten in de zorgsector is niet nieuw, de kanteling van een aanbod naar een vraaggestuurde organisatie is een langdurig proces. Ziekenhuizen gaan samenwerken in netwerken met een ingewikkelder de supply chain tot gevolg en ook transmurale projecten - met de eerste lijn- en thuiszorg - verhogen de logistieke complexiteit. Innovaties, vaak geïntieerd door industriële partners, die meer procesgeoriënteerd georganiseerd zijn, bereiden de zorgsector voor op Europa 2020. Hoog tijd om te onderzoeken hoe ziekenhuizen leren van de logistieke sector en anderzijds ook bekijken hoe logistieke partners een cruciale rol spelen in het vermarkten van medische productinnovaties.

Om deze processen toe te lichten, organiseert de Alumni Antwerp Managementschool op dinsdag 12 mei een avondseminar met sprekers zoals Johnny Van der Straeten, Trijntje Cornelissen, Filip Van Vaerenbergh, Jan Lampaert en Marie-José Tassignon. Er is ook een ronde tafel waarop bekeken wordt wat de belangrijkste logistieke uitdagingen voor de ziekenhuizen zijn.

Introductie van logistieke concepten in de zorgsector is niet nieuw, de kanteling van een aanbod naar een vraaggestuurde organisatie is een langdurig proces. Ziekenhuizen gaan samenwerken in netwerken met een ingewikkelder de supply chain tot gevolg en ook transmurale projecten - met de eerste lijn- en thuiszorg - verhogen de logistieke complexiteit. Innovaties, vaak geïntieerd door industriële partners, die meer procesgeoriënteerd georganiseerd zijn, bereiden de zorgsector voor op Europa 2020. Hoog tijd om te onderzoeken hoe ziekenhuizen leren van de logistieke sector en anderzijds ook bekijken hoe logistieke partners een cruciale rol spelen in het vermarkten van medische productinnovaties. Om deze processen toe te lichten, organiseert de Alumni Antwerp Managementschool op dinsdag 12 mei een avondseminar met sprekers zoals Johnny Van der Straeten, Trijntje Cornelissen, Filip Van Vaerenbergh, Jan Lampaert en Marie-José Tassignon. Er is ook een ronde tafel waarop bekeken wordt wat de belangrijkste logistieke uitdagingen voor de ziekenhuizen zijn.