Waar moet ik zijn in het ziekenhuis, en wat ik moet ik vervolgens doen? Hoe komt het dat patiënten die na mij toekwamen, eerder aan de beurt zijn? Wie zal het onderzoek uitvoeren? Wie zal me verder informeren over de beelden? Het zijn vragen die vaak gepaard gaan met een bezoek aan de dienst medische beeldvorming.

Waarom al deze vragen niet beantwoorden aan de hand van een korte animatievideo via groepsaankoop? Jeanne Blancke en Alizé Buyle van AZ Sint-Vincentius Deinze stapten met hun idee naar Cast, een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in korte animatiefilms in de sector van "zorg, gezondheid en welbevinden".

Zij maakten in het verleden al een dergelijke korte animatievideo om de werking van de spoeddienst uit te leggen via een groepsaankoop met 16 ziekenhuizen. Op deze manier kunnen ze hun tarief verlagen en ook meer impact hebben met hun video, zo leggen de oprichters uit op hun website.

Bekijk het animatiefilmpje hier (en lees voort onder de video):

"We willen patiënten informeren, beter voorbereiden en hun bezoek aan onze dienst Medische beeldvorming comfortabeler en efficiënter doen verlopen", zegt Jeanne Blancke van AZ Sint-Vincentius Deinze.

Behalve in Deinze is het filmpje vanaf 25 augustus te zien op beeldschermen in A.S.Z. Aalst, AZ Alma, az Glorieux, AZ Rivierenland, Imeldaziekenhuis, Jan Yperman Ziekenhuis, OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove, Sint-Franciscusziekenhuis, Ziekenhuis Geel, op de online media of patiëntenplatformen van de ziekenhuizen.

Waar moet ik zijn in het ziekenhuis, en wat ik moet ik vervolgens doen? Hoe komt het dat patiënten die na mij toekwamen, eerder aan de beurt zijn? Wie zal het onderzoek uitvoeren? Wie zal me verder informeren over de beelden? Het zijn vragen die vaak gepaard gaan met een bezoek aan de dienst medische beeldvorming.Waarom al deze vragen niet beantwoorden aan de hand van een korte animatievideo via groepsaankoop? Jeanne Blancke en Alizé Buyle van AZ Sint-Vincentius Deinze stapten met hun idee naar Cast, een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in korte animatiefilms in de sector van "zorg, gezondheid en welbevinden".Zij maakten in het verleden al een dergelijke korte animatievideo om de werking van de spoeddienst uit te leggen via een groepsaankoop met 16 ziekenhuizen. Op deze manier kunnen ze hun tarief verlagen en ook meer impact hebben met hun video, zo leggen de oprichters uit op hun website. Bekijk het animatiefilmpje hier (en lees voort onder de video):"We willen patiënten informeren, beter voorbereiden en hun bezoek aan onze dienst Medische beeldvorming comfortabeler en efficiënter doen verlopen", zegt Jeanne Blancke van AZ Sint-Vincentius Deinze. Behalve in Deinze is het filmpje vanaf 25 augustus te zien op beeldschermen in A.S.Z. Aalst, AZ Alma, az Glorieux, AZ Rivierenland, Imeldaziekenhuis, Jan Yperman Ziekenhuis, OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove, Sint-Franciscusziekenhuis, Ziekenhuis Geel, op de online media of patiëntenplatformen van de ziekenhuizen.