65 jaar geleden werd in Jette de eerste Pfizer-vestiging in Europa opgericht. Dat werd vorige week gevierd met een event voor medewerkers en vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg en de farmaceutische sector in aanwezigheid van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Mevrouw Maggie De Block. Pfizer België telt intussen meer dan 2.500 medewerkers, verdeeld over vier sites.

Anders dan in andere landen bestrijkt Pfizer in België het hele spectrum van de ontwikkeling van een geneesmiddel. Naast de Health Hub in Elsene, het hoofdkwartier dat instaat voor de Pfizer-geneesmiddelen op de Belgische markt en het juridische, technische en digitale kader, werkt de Clinical Research Unit in Anderlecht mee aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, staat de eenheid in Puurs in voor de productie en verpakking en zorgt het Logistics Center in Zaventem voor de wereldwijde distributie.

Pfizer brengt in België 139 geneesmiddelen op de markt. Die situeren zich merendeels binnen de zeven therapeutische domeinen waarop Pfizer zich toelegt, gaande van cardiovasculaire en metabole aandoeningen, inflammatie, weesziekten, oncologie, neurologie en vaccins tot biosimilars. In 2016 kwam maar liefst 1 op 5 Belgen in aanraking met een geneesmiddel van Pfizer. Op dit moment heeft het bedrijf 62 nieuwe molecules in de pijplijn zitten, waaraan Pfizer België op termijn ook zal bijdragen [1].

Pfizer België, essentiële schakel in het Pfizer-geheel

"Met onze vier sites nemen we een belangrijke rol op binnen het wereldwijde Pfizer-verhaal", aldus Karel Van De Sompel, Country Manager & Managing Director Pfizer België. "Onder meer de dagelijkse inzet van onze medewerkers, de inspanningen van de overheid om klinisch onderzoek te stimuleren en het investeringsklimaat hier hebben bijgedragen aan de groei van Pfizer in België. Nu staat de gezondheidszorg voor een kantelmoment en innovatie en samenwerking zijn belangrijker dan ooit. Denk maar aan de rol die "big data" te spelen heeft in een betere gezondheidszorg, hoe digitale technologie de relatie arts-patiënt beïnvloedt, hoe stem van de patiënt steeds luider klinkt, maar ook voor hoeveel ziektes er nog geen geneesmiddel bestaat. In dat dynamisch landschap blijven wij mee het voortouw nemen."

[1] Pfizer (2017). Product pipeline. [https://www.pfizer.com/science/drug-product-pipeline, laatst geconsulteerd op 7 november 2017].

65 jaar geleden werd in Jette de eerste Pfizer-vestiging in Europa opgericht. Dat werd vorige week gevierd met een event voor medewerkers en vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg en de farmaceutische sector in aanwezigheid van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Mevrouw Maggie De Block. Pfizer België telt intussen meer dan 2.500 medewerkers, verdeeld over vier sites.Anders dan in andere landen bestrijkt Pfizer in België het hele spectrum van de ontwikkeling van een geneesmiddel. Naast de Health Hub in Elsene, het hoofdkwartier dat instaat voor de Pfizer-geneesmiddelen op de Belgische markt en het juridische, technische en digitale kader, werkt de Clinical Research Unit in Anderlecht mee aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, staat de eenheid in Puurs in voor de productie en verpakking en zorgt het Logistics Center in Zaventem voor de wereldwijde distributie.Pfizer brengt in België 139 geneesmiddelen op de markt. Die situeren zich merendeels binnen de zeven therapeutische domeinen waarop Pfizer zich toelegt, gaande van cardiovasculaire en metabole aandoeningen, inflammatie, weesziekten, oncologie, neurologie en vaccins tot biosimilars. In 2016 kwam maar liefst 1 op 5 Belgen in aanraking met een geneesmiddel van Pfizer. Op dit moment heeft het bedrijf 62 nieuwe molecules in de pijplijn zitten, waaraan Pfizer België op termijn ook zal bijdragen [1].Pfizer België, essentiële schakel in het Pfizer-geheel"Met onze vier sites nemen we een belangrijke rol op binnen het wereldwijde Pfizer-verhaal", aldus Karel Van De Sompel, Country Manager & Managing Director Pfizer België. "Onder meer de dagelijkse inzet van onze medewerkers, de inspanningen van de overheid om klinisch onderzoek te stimuleren en het investeringsklimaat hier hebben bijgedragen aan de groei van Pfizer in België. Nu staat de gezondheidszorg voor een kantelmoment en innovatie en samenwerking zijn belangrijker dan ooit. Denk maar aan de rol die "big data" te spelen heeft in een betere gezondheidszorg, hoe digitale technologie de relatie arts-patiënt beïnvloedt, hoe stem van de patiënt steeds luider klinkt, maar ook voor hoeveel ziektes er nog geen geneesmiddel bestaat. In dat dynamisch landschap blijven wij mee het voortouw nemen."[1] Pfizer (2017). Product pipeline. [https://www.pfizer.com/science/drug-product-pipeline, laatst geconsulteerd op 7 november 2017].