Geriater Anton De Spiegeleer komt met zijn team wekelijks langs in de SeniorCare-ruimte voor consultaties en onderzoeksprojecten. Zo loopt er onderzoek naar de spiermassa en spierkracht van de bewoners, en naar de rol van bacteriën in de mondholte bij spierveroudering.

Een belangrijk project is de implementatie van een geavanceerd systeem voor bewegingstherapie dat mobiliteit, stabiliteit en cognitieve vaardigheden verbetert.

Tijdens de geriatrische consultaties krijgen de bewoners advies over wondzorg, cognitieve screening, valpreventie, depressie, incontinentie, aanhoudende koorts of sarcopenie. "Er is ook een sterke wisselwerking met de eerstelijnsgezondheidszorg, waarbij huisartsen advies kunnen vragen en betrokken worden bij de klinische en wetenschappelijke bevindingen. Door gespecialiseerde ziekenhuis- en onderzoeksactiviteiten naar de senioren te brengen in plaats van omgekeerd, nemen we een voortrekkersrol in de innovatie van de ouderenzorg", zegt Lowie De Spiegeleer, directeur van woonzorgcampus Ramen & Poel.

Geriater Anton De Spiegeleer komt met zijn team wekelijks langs in de SeniorCare-ruimte voor consultaties en onderzoeksprojecten. Zo loopt er onderzoek naar de spiermassa en spierkracht van de bewoners, en naar de rol van bacteriën in de mondholte bij spierveroudering.Een belangrijk project is de implementatie van een geavanceerd systeem voor bewegingstherapie dat mobiliteit, stabiliteit en cognitieve vaardigheden verbetert.Tijdens de geriatrische consultaties krijgen de bewoners advies over wondzorg, cognitieve screening, valpreventie, depressie, incontinentie, aanhoudende koorts of sarcopenie. "Er is ook een sterke wisselwerking met de eerstelijnsgezondheidszorg, waarbij huisartsen advies kunnen vragen en betrokken worden bij de klinische en wetenschappelijke bevindingen. Door gespecialiseerde ziekenhuis- en onderzoeksactiviteiten naar de senioren te brengen in plaats van omgekeerd, nemen we een voortrekkersrol in de innovatie van de ouderenzorg", zegt Lowie De Spiegeleer, directeur van woonzorgcampus Ramen & Poel.