Het aantal diefstallen in ziekenhuizen liep de laatste maanden opvallend op. Maar het was het parket van Mechelen dat de familie uit Brussel in het vizier kreeg.

Cash geld, bankkaarten mét code... alles was goed om oude, weerloze mensen hun bankkaart en code te ontfutselen. Je moet de bende haar overtuigingskracht niet onderschatten: zeieknhuizen in Duffel, Antwerpen, Aalst, Gent, Brugge, Charleroi, Luik en Ath kregen ze allemaal over de vloer en overal maakten ze buit.

Maar ze maakten één slachtoffer te veel: toen ze de portefeuille van een dame die aan het revalideren was in Duffel pikten en voor duizenden euro's geld gingen afhalen, zette de recherche alles op alles om de dieven te pakken.

De bende viseerde niet alleen ziekenhuizen, maar ook winkels en kleinhandelaars. Daar namen ze alles wat bij hen besteld was: van dure haarproducten tot handtassen. Ze hadden draagtassen van aluminiumfolie voorzien om de anti diefstaldetectoren te misleiden.

Tijdens de huiszoekingen werd er naast een aanzienlijke geldsom ook drugs en veel geld aangetroffen, net zoals twee kogelvrije vesten.Uiteindelijk werden zes bendeleden voorgeleid.

Het aantal diefstallen in ziekenhuizen liep de laatste maanden opvallend op. Maar het was het parket van Mechelen dat de familie uit Brussel in het vizier kreeg.Cash geld, bankkaarten mét code... alles was goed om oude, weerloze mensen hun bankkaart en code te ontfutselen. Je moet de bende haar overtuigingskracht niet onderschatten: zeieknhuizen in Duffel, Antwerpen, Aalst, Gent, Brugge, Charleroi, Luik en Ath kregen ze allemaal over de vloer en overal maakten ze buit.Maar ze maakten één slachtoffer te veel: toen ze de portefeuille van een dame die aan het revalideren was in Duffel pikten en voor duizenden euro's geld gingen afhalen, zette de recherche alles op alles om de dieven te pakken. De bende viseerde niet alleen ziekenhuizen, maar ook winkels en kleinhandelaars. Daar namen ze alles wat bij hen besteld was: van dure haarproducten tot handtassen. Ze hadden draagtassen van aluminiumfolie voorzien om de anti diefstaldetectoren te misleiden.Tijdens de huiszoekingen werd er naast een aanzienlijke geldsom ook drugs en veel geld aangetroffen, net zoals twee kogelvrije vesten.Uiteindelijk werden zes bendeleden voorgeleid.