Precies over een week, op donderdag 27 september, bundelen de spoedgevallendiensten van beide Aalsterse ziekenhuizen (Algemeen Stedelijk Ziekenhuis en Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis) hun krachten voor het eerste congres Spoedeisende Geneeskunde in het CC De Werf in Aalst.
Dagelijks wordt de zorgsector geconfronteerd met nieuwe inzichten die een snelle en adequate hulpverlening eisen. Tijdens dit congres komt u meer te weten over de hot topics van spoedeisende zorg. Zo zoomen we in op 'project 1733', het gezamenlijk noodnummer waar patiënten zowel voor wachtdiensten als voor de alarmcentrale terecht kunnen. Ook is er aandacht voor noodplannen. Aan de hand van een case study (carnaval Aalst) laten de noodplancoördinatoren van ASZ en OLV zien hoe zij te werk gaan bij het opstellen van een specifiek noodplan. Tamara Lorré, noodplanambtenaar bij Stad Aalst vult graag aan met haar uiteenzetting over de implementatie van een noodplan bij grote evenementen.
Komen ook nog aan bod: project PIT (Paramedisch Interventieteam), service-level agreement dringende geneeskundige hulpverlening, life-threatening hemorrhage, CABC, hypotensieve resuscitatie en bloedtransfusieprotocollen.
Meer info en programma op www.asz.be/news/congres-spoedeisende-geneeskunde. Inschrijven is noodzakelijk.
Accrediteringspunten voor artsen/specialisten zijn aangevraagd. Voor verpleegkundigen telt dit mee als verlenging van de beroepstitel "Intensieve Zorgen en Spoedgevallenzorg".
Dagelijks wordt de zorgsector geconfronteerd met nieuwe inzichten die een snelle en adequate hulpverlening eisen. Tijdens dit congres komt u meer te weten over de hot topics van spoedeisende zorg. Zo zoomen we in op 'project 1733', het gezamenlijk noodnummer waar patiënten zowel voor wachtdiensten als voor de alarmcentrale terecht kunnen. Ook is er aandacht voor noodplannen. Aan de hand van een case study (carnaval Aalst) laten de noodplancoördinatoren van ASZ en OLV zien hoe zij te werk gaan bij het opstellen van een specifiek noodplan. Tamara Lorré, noodplanambtenaar bij Stad Aalst vult graag aan met haar uiteenzetting over de implementatie van een noodplan bij grote evenementen.Komen ook nog aan bod: project PIT (Paramedisch Interventieteam), service-level agreement dringende geneeskundige hulpverlening, life-threatening hemorrhage, CABC, hypotensieve resuscitatie en bloedtransfusieprotocollen.Meer info en programma op www.asz.be/news/congres-spoedeisende-geneeskunde. Inschrijven is noodzakelijk.Accrediteringspunten voor artsen/specialisten zijn aangevraagd. Voor verpleegkundigen telt dit mee als verlenging van de beroepstitel "Intensieve Zorgen en Spoedgevallenzorg".