In mei 2015 startte AZ Nikolaas als eerste ziekenhuis in België in samenwerking met het Institute for Professional Care (IFPC) met deze specifieke zorgopleiding. Het algemene doel van de opleiding is de kennis, houding en vaardigheden van de dienstverleners te vergroten en tegelijkertijd drempelverlagend te werken voor patiënten. De afgestudeerden ontvangen een kwaliteitserkenning en label.

Op vandaag worden in verschillende ziekenhuizen reeds verwen- en informatiesessies gegeven aan kankerpatiënten tijdens hun chemotherapie. Eenmaal terug thuis valt deze zorg weg en voelt de patiënt vaak een drempel om zelf naar een schoonheidsspecialiste te stappen omwille van schaamte, angst om niet begrepen te worden, angst om een niet-aangepaste behandeling te krijgen,... Anderzijds zit bij de dienstverleners de schrik er ook vaak in over wat wel en niet mag bij een kankerpatiënt. De opleiding komt daarmee tegemoet aan een nood en een vraag.

Het IFPC zal in primeur het vervolgtraject van de opleiding schoonheidsspecialistes "Kanker Beauty Professional" aankondigen.

In mei 2015 startte AZ Nikolaas als eerste ziekenhuis in België in samenwerking met het Institute for Professional Care (IFPC) met deze specifieke zorgopleiding. Het algemene doel van de opleiding is de kennis, houding en vaardigheden van de dienstverleners te vergroten en tegelijkertijd drempelverlagend te werken voor patiënten. De afgestudeerden ontvangen een kwaliteitserkenning en label.Op vandaag worden in verschillende ziekenhuizen reeds verwen- en informatiesessies gegeven aan kankerpatiënten tijdens hun chemotherapie. Eenmaal terug thuis valt deze zorg weg en voelt de patiënt vaak een drempel om zelf naar een schoonheidsspecialiste te stappen omwille van schaamte, angst om niet begrepen te worden, angst om een niet-aangepaste behandeling te krijgen,... Anderzijds zit bij de dienstverleners de schrik er ook vaak in over wat wel en niet mag bij een kankerpatiënt. De opleiding komt daarmee tegemoet aan een nood en een vraag.Het IFPC zal in primeur het vervolgtraject van de opleiding schoonheidsspecialistes "Kanker Beauty Professional" aankondigen.