Ellen Joan van Vliet werkt op dit moment als programmamanager Zorgindeling bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, waar zij het proces van verdeling van zorg over beide ziekenhuislocaties leidt. Zij is een vrouw van de inhoud met ruime ervaring in het veld; ze begon als operatie-assistent en promoveerde/doctoreerde aan de KULeuven op zorglogistiek. In Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft zij de afdeling kwaliteit & veiligheid aangestuurd en meerdere heraccreditatietrajecten van het NIAZ begeleid. De rode draad in haar carrière is het aantoonbaar verbeteren van kwaliteit door procesoptimalisatie.

In haar nieuwe functie wordt deze rode draad voortgezet. Ellen Joan kijkt uit naar het invulling geven aan de volgende stap van het internationaal accreditatieprogramma Qmentum Global, dat de patiënt nadrukkelijk betrekt bij kwaliteit in de zorg. Het NIAZ wil zij verder vormgeven als kenniscentrum dat instellingen ondersteunt bij het verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg en hen tot slot hierop toetst. Zij ziet hierbij een belangrijke rol voor de patiënt als auditor.

De huidige directeur, Kees van Dun, stopt op 1 juli a.s. Het NIAZ heeft op dat moment de overgang gemaakt naar het accreditatieprogramma Qmentum Global. Van Dun: "Dit is, na ruim zes jaar NIAZ, een natuurlijk moment om het directionele stokje over te geven. Ik vind het mooi dat het de afgelopen periode is gelukt om de focus in kwaliteitsmanagement te verleggen van de Raden van Bestuur naar de professionals. Nu verleggen we de focus verder naar de patiënt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ellen Joan van Vliet deze beweging verder zal brengen en wens haar daarbij bijzonder veel succes." Van Dun blijft op flexibele basis beschikbaar voor werkzaamheden in de zorg.

Ellen Joan van Vliet werkt op dit moment als programmamanager Zorgindeling bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, waar zij het proces van verdeling van zorg over beide ziekenhuislocaties leidt. Zij is een vrouw van de inhoud met ruime ervaring in het veld; ze begon als operatie-assistent en promoveerde/doctoreerde aan de KULeuven op zorglogistiek. In Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft zij de afdeling kwaliteit & veiligheid aangestuurd en meerdere heraccreditatietrajecten van het NIAZ begeleid. De rode draad in haar carrière is het aantoonbaar verbeteren van kwaliteit door procesoptimalisatie. In haar nieuwe functie wordt deze rode draad voortgezet. Ellen Joan kijkt uit naar het invulling geven aan de volgende stap van het internationaal accreditatieprogramma Qmentum Global, dat de patiënt nadrukkelijk betrekt bij kwaliteit in de zorg. Het NIAZ wil zij verder vormgeven als kenniscentrum dat instellingen ondersteunt bij het verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg en hen tot slot hierop toetst. Zij ziet hierbij een belangrijke rol voor de patiënt als auditor. De huidige directeur, Kees van Dun, stopt op 1 juli a.s. Het NIAZ heeft op dat moment de overgang gemaakt naar het accreditatieprogramma Qmentum Global. Van Dun: "Dit is, na ruim zes jaar NIAZ, een natuurlijk moment om het directionele stokje over te geven. Ik vind het mooi dat het de afgelopen periode is gelukt om de focus in kwaliteitsmanagement te verleggen van de Raden van Bestuur naar de professionals. Nu verleggen we de focus verder naar de patiënt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ellen Joan van Vliet deze beweging verder zal brengen en wens haar daarbij bijzonder veel succes." Van Dun blijft op flexibele basis beschikbaar voor werkzaamheden in de zorg.