De Dag van de Zorg, die vorige zondag plaatsvond, lokte opnieuw duizenden bezoekers naar de meer dan 140 initiatieven. Opvallend veel RVT's en andere voorzieningen voor ouderen dit jaar, maar ook een aantal opvallende nieuwigheden. Zo kon het grote publiek zowel op de site Sint-Elisabeth in Ukkel als Sint-Michel in Etterbeek kennis maken met de Europaziekenhuizen.

Daarmee steekt de 'Dag van de Zorg' een beetje de taalgrens over, aangezien de Europaziekenhuizen een tweetalige ziekenhuisgroep is. "Wij richten ons op alle patiënten in het Brussels Gewest", verduidelijkte CEO Jef Peeters. "Of die nu Nederlandstalig of Franstalig zijn, iedereen wordt hier onthaald en verzorgd in zijn eigen taal." Met de deelname aan de 'Dag van de Zorg' wilde directeur Peeters meteen duidelijk maken dat dit geen loze belofte is.

De Dag van de Zorg, die vorige zondag plaatsvond, lokte opnieuw duizenden bezoekers naar de meer dan 140 initiatieven. Opvallend veel RVT's en andere voorzieningen voor ouderen dit jaar, maar ook een aantal opvallende nieuwigheden. Zo kon het grote publiek zowel op de site Sint-Elisabeth in Ukkel als Sint-Michel in Etterbeek kennis maken met de Europaziekenhuizen. Daarmee steekt de 'Dag van de Zorg' een beetje de taalgrens over, aangezien de Europaziekenhuizen een tweetalige ziekenhuisgroep is. "Wij richten ons op alle patiënten in het Brussels Gewest", verduidelijkte CEO Jef Peeters. "Of die nu Nederlandstalig of Franstalig zijn, iedereen wordt hier onthaald en verzorgd in zijn eigen taal." Met de deelname aan de 'Dag van de Zorg' wilde directeur Peeters meteen duidelijk maken dat dit geen loze belofte is.