Het afscheid van directeur Verdonck wordt morgen, op de dag van de ziekenhuismedewerker, uitgebreid gevierd met hapjes, drankjes, fingerfoods en proeverijen... Al is het niet echt een afscheid. Professor Verdonck blijft immers nauw betrokken bij het ziekenhuis aangezien hij vanaf 1 juli voorzitter van de Raad van Bestuur wordt. Hij volgt daarmee de huidige voorzitter Bernard Simoens op. Het zwarte gat zal ook niet meteen dreigen: vanaf 1 juli neemt professor Verdonck zijn mandaat van gewoon hoogleraar in medische technologie aan de universiteit van Gent terug op. En hij wordt gedelegeerd bestuurder van MedTechFlanders, een organisatie die startende bedrijven in medische technologie begeleidt tot bij de patiënt.

Zijn opvolger Christophe Mouton is ook geen onbekende met de ziekenhuiswereld. Sinds september is hij werkzaam in Gent, eerst als financieel-administratief directeur in AZ Sint-Lucas en vanaf 1 januari 2015 als adviseur van de algemeen directeur in AZ Maria Middelares. Hij is trouwens ook bestuurder en bureaulid van de Belgische Vereniging van ziekenhuisdirecteurs.

En die hapjes en drankjes zijn ook niet alleen voor directeur Verdonck en zijn opvolger Christophe Mouton. De laatste vrijdag van de maand juni is immers traditioneel voor het AZ een dag waarop de ziekenhuismedewerker uitgebreid in de bloemetjes wordt gezet.

Het afscheid van directeur Verdonck wordt morgen, op de dag van de ziekenhuismedewerker, uitgebreid gevierd met hapjes, drankjes, fingerfoods en proeverijen... Al is het niet echt een afscheid. Professor Verdonck blijft immers nauw betrokken bij het ziekenhuis aangezien hij vanaf 1 juli voorzitter van de Raad van Bestuur wordt. Hij volgt daarmee de huidige voorzitter Bernard Simoens op. Het zwarte gat zal ook niet meteen dreigen: vanaf 1 juli neemt professor Verdonck zijn mandaat van gewoon hoogleraar in medische technologie aan de universiteit van Gent terug op. En hij wordt gedelegeerd bestuurder van MedTechFlanders, een organisatie die startende bedrijven in medische technologie begeleidt tot bij de patiënt. Zijn opvolger Christophe Mouton is ook geen onbekende met de ziekenhuiswereld. Sinds september is hij werkzaam in Gent, eerst als financieel-administratief directeur in AZ Sint-Lucas en vanaf 1 januari 2015 als adviseur van de algemeen directeur in AZ Maria Middelares. Hij is trouwens ook bestuurder en bureaulid van de Belgische Vereniging van ziekenhuisdirecteurs. En die hapjes en drankjes zijn ook niet alleen voor directeur Verdonck en zijn opvolger Christophe Mouton. De laatste vrijdag van de maand juni is immers traditioneel voor het AZ een dag waarop de ziekenhuismedewerker uitgebreid in de bloemetjes wordt gezet.