De nieuwe hoofdarts wil vooral inzetten op innovatie en het leveren van kwaliteitsvolle zorg. Het welzijn van de patiënten en de medewerkers moet daarbij voorop staan, laat hij in een perscommuniqué weten. "Mijn ervaring leert dat we daarin door samenwerking en dialoog, zowel intern al extern, kunnen en zullen slagen", aldus professor Vermassen.

Vasculaire heelkunde

Frank Vermassen studeerde in 1984 af als arts aan de Universiteit Gent en startte in 1991 zijn loopbaan in het UZ Gent als staflid op de dienst thoracale en vasculaire heelkunde. In 2001 werd hij diensthoofd en in 2011 voorzitter van de sector metabole en cardiovasculaire aandoeningen. Zijn benoeming tot hoogleraar dateert van 2004. Hij is auteur van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties en werkte mee aan meer dan 60 studies in zijn vakgebied.

Strategische beslissingen

Nog in het persbericht laat prof. Eric Mortier, gedelegeerd bestuurder van het UZ Gent, weten "dat de nieuwe hoofdarts zeker zal bijdragen aan de juiste strategische beslissingen in een sterk veranderd zorglandschap."

De nieuwe hoofdarts wil vooral inzetten op innovatie en het leveren van kwaliteitsvolle zorg. Het welzijn van de patiënten en de medewerkers moet daarbij voorop staan, laat hij in een perscommuniqué weten. "Mijn ervaring leert dat we daarin door samenwerking en dialoog, zowel intern al extern, kunnen en zullen slagen", aldus professor Vermassen.Frank Vermassen studeerde in 1984 af als arts aan de Universiteit Gent en startte in 1991 zijn loopbaan in het UZ Gent als staflid op de dienst thoracale en vasculaire heelkunde. In 2001 werd hij diensthoofd en in 2011 voorzitter van de sector metabole en cardiovasculaire aandoeningen. Zijn benoeming tot hoogleraar dateert van 2004. Hij is auteur van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties en werkte mee aan meer dan 60 studies in zijn vakgebied.Nog in het persbericht laat prof. Eric Mortier, gedelegeerd bestuurder van het UZ Gent, weten "dat de nieuwe hoofdarts zeker zal bijdragen aan de juiste strategische beslissingen in een sterk veranderd zorglandschap."