Volgens Jean-Michel Lefèbre is dit aanbod gewoon een noodzaak. Nu zijn er nog drie huisartsen, maar twee daarvan vertrekken. Over zes maanden blijft alleen nog de 63-jarige ouderdomsdeken van de drie huisartsen over. En het dorp mag dan wel maar 2.300 inwoners tellen, de huisartsen moeten een regio met 5.000 inwoners bedienen.

Om het dorp aantrekkelijker te maken voor huisartsen, heeft de burgemeester een gezondheidscentrum opgericht. De artsen werken er dus als werknemer voor 7.000 euro minimum per maand, maar dat kan zonder probleem 8.000 euro bruto worden. De burgemeester heeft zelf de som gemaakt: als de huisartsen vier consultaties per uur doen, dan brengt dat 100 euro per uur op, of 3.500 euro per week voor een arts die 35 uur werkt", telt hij. Daarmee kan hij de artsen ook zonder probleem het fijne salaris betalen, "als ze zich maar engageren voor 4 consultaties per uur. De burgemeester mikt overigens ook op specialisten, artsen die het wat rustiger aan willen doen.

Volgens Jean-Michel Lefèbre is dit aanbod gewoon een noodzaak. Nu zijn er nog drie huisartsen, maar twee daarvan vertrekken. Over zes maanden blijft alleen nog de 63-jarige ouderdomsdeken van de drie huisartsen over. En het dorp mag dan wel maar 2.300 inwoners tellen, de huisartsen moeten een regio met 5.000 inwoners bedienen.Om het dorp aantrekkelijker te maken voor huisartsen, heeft de burgemeester een gezondheidscentrum opgericht. De artsen werken er dus als werknemer voor 7.000 euro minimum per maand, maar dat kan zonder probleem 8.000 euro bruto worden. De burgemeester heeft zelf de som gemaakt: als de huisartsen vier consultaties per uur doen, dan brengt dat 100 euro per uur op, of 3.500 euro per week voor een arts die 35 uur werkt", telt hij. Daarmee kan hij de artsen ook zonder probleem het fijne salaris betalen, "als ze zich maar engageren voor 4 consultaties per uur. De burgemeester mikt overigens ook op specialisten, artsen die het wat rustiger aan willen doen.