De onderhandelingen hebben uiteindelijk meer dan een jaar aangesleept. "Op sommige momenten zag de ene partij het niet meer zitten, op andere momenten ging de andere partij niet meer akkoord. Maar aan het einde van de rit zijn we tot een constructieve overeenkomst gekomen", zegt directeur personeel en organisatieontwikkeling Sabine De Brabant.

Centraal in de onderhandelingen stond de stelling dat de cao goed moest zijn voor elke werknemer en zijn toekomst. AZ Delta wil nu vooral inzetten op een nog innovatiever personeelsbeleid.

De onderhandelingen hebben uiteindelijk meer dan een jaar aangesleept. "Op sommige momenten zag de ene partij het niet meer zitten, op andere momenten ging de andere partij niet meer akkoord. Maar aan het einde van de rit zijn we tot een constructieve overeenkomst gekomen", zegt directeur personeel en organisatieontwikkeling Sabine De Brabant. Centraal in de onderhandelingen stond de stelling dat de cao goed moest zijn voor elke werknemer en zijn toekomst. AZ Delta wil nu vooral inzetten op een nog innovatiever personeelsbeleid.