In Antwerpen gaat het om alle instellingen die verbonden zijn met de GasthuisZusters Antwerpen. Met Helicus Aero Initiative willen ze samen vanaf de zomer van 2019 drones gebruiken om apotheekbereidingen en stalen tussen de ziekenhuizen te vervoeren. Dat idee ligt in de lijn van wat minister van Volksgezondheid Maggie De Block ook voorop stelt: niet elk ziekenhuis moet een volledig geïnstalleerde apotheek hebben. Het is beter om een aantal bereidingen te centraliseren.

Maar het vervoer tussen de verschillende campussen is vaak een probleem. Het vraagt veel mankracht en door de verkeerscongestie bijvoorbeeld in en rond Antwerpen gaat er heel veel tijd verloren. Een drone die dat werk kan doen, is dus ideaal. Er zijn echter nog een aantal drempels te overwinnen. Zo moet er een veilige verpakking ontworpen worden en zijn er nog een aantal wettelijke belemmeringen die een oplossing vragen.

In Antwerpen gaat het om alle instellingen die verbonden zijn met de GasthuisZusters Antwerpen. Met Helicus Aero Initiative willen ze samen vanaf de zomer van 2019 drones gebruiken om apotheekbereidingen en stalen tussen de ziekenhuizen te vervoeren. Dat idee ligt in de lijn van wat minister van Volksgezondheid Maggie De Block ook voorop stelt: niet elk ziekenhuis moet een volledig geïnstalleerde apotheek hebben. Het is beter om een aantal bereidingen te centraliseren.Maar het vervoer tussen de verschillende campussen is vaak een probleem. Het vraagt veel mankracht en door de verkeerscongestie bijvoorbeeld in en rond Antwerpen gaat er heel veel tijd verloren. Een drone die dat werk kan doen, is dus ideaal. Er zijn echter nog een aantal drempels te overwinnen. Zo moet er een veilige verpakking ontworpen worden en zijn er nog een aantal wettelijke belemmeringen die een oplossing vragen.