Negen maanden na de verkiezingen heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nog steeds geen regering. De PS weigert in te stemmen met het akkoord dat de Vlaamse partijen na moeizame onderhandelingen bereikten en leggen daardoor de volledige regeringsvorming plat. "Voor de zorgsector is deze stilstand totaal onaanvaardbaar", zegt GIBBIS. "Terwijl de uitdagingen zich opstapelen, doen zorgverleners hun werk zonder politieke steun of duidelijke toekomstvisie. Er is dringend actie nodig."

GIBBIS ziet minstens vier grote uitdagingen waar het gezondheidsbeleid in Brussel tegen aankijkt. Door de toenemende armoede in Brussel staat de toegang tot de zorg zwaar onder druk. "De meest kwetsbare groepen hebben nood aan een aangepast gezondheidsbeleid." Een tweede probleem ontstaat door de explosieve stijging van de vraag naar mentale gezondheidszorg, vooral bij jongeren. "Maar er is te weinig infrastructuur en financiering."

Visie en daadkracht

Net als de rest van het land kampt Brussel met een tekort aan zorgpersoneel, waardoor ziekenhuisbedden moeten worden gesloten. "Er is dringend nood aan een gecoördineerd beleid om zorgpersoneel aan te trekken en te behouden." Een vierde uitdaging is de noodzakelijke aanpassing van zorginstellingen aan nieuwe medische ontwikkelingen. "Dit vraagt korte termijn beslissingen binnen een lange termijnvisie. Terwijl de federale regering en andere regio's hervormingen doorvoeren, blijft Brussel zonder stem en laat het zijn specifieke gezondheidsuitdagingen onbeantwoord."

"Elke dag doen Brusselse zorginstellingen hun uiterste best om kwalitatieve en toegankelijke zorg te garanderen. Maar zij kunnen de gezondheid van de Brusselaars niet alleen dragen. Genoeg tijd verspild. Onze hoofdstad verdient nu een sterke regering met visie en daadkracht", besluit algemeen directeur Karel Van De Sompel.

Negen maanden na de verkiezingen heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nog steeds geen regering. De PS weigert in te stemmen met het akkoord dat de Vlaamse partijen na moeizame onderhandelingen bereikten en leggen daardoor de volledige regeringsvorming plat. "Voor de zorgsector is deze stilstand totaal onaanvaardbaar", zegt GIBBIS. "Terwijl de uitdagingen zich opstapelen, doen zorgverleners hun werk zonder politieke steun of duidelijke toekomstvisie. Er is dringend actie nodig."GIBBIS ziet minstens vier grote uitdagingen waar het gezondheidsbeleid in Brussel tegen aankijkt. Door de toenemende armoede in Brussel staat de toegang tot de zorg zwaar onder druk. "De meest kwetsbare groepen hebben nood aan een aangepast gezondheidsbeleid." Een tweede probleem ontstaat door de explosieve stijging van de vraag naar mentale gezondheidszorg, vooral bij jongeren. "Maar er is te weinig infrastructuur en financiering."Visie en daadkrachtNet als de rest van het land kampt Brussel met een tekort aan zorgpersoneel, waardoor ziekenhuisbedden moeten worden gesloten. "Er is dringend nood aan een gecoördineerd beleid om zorgpersoneel aan te trekken en te behouden." Een vierde uitdaging is de noodzakelijke aanpassing van zorginstellingen aan nieuwe medische ontwikkelingen. "Dit vraagt korte termijn beslissingen binnen een lange termijnvisie. Terwijl de federale regering en andere regio's hervormingen doorvoeren, blijft Brussel zonder stem en laat het zijn specifieke gezondheidsuitdagingen onbeantwoord.""Elke dag doen Brusselse zorginstellingen hun uiterste best om kwalitatieve en toegankelijke zorg te garanderen. Maar zij kunnen de gezondheid van de Brusselaars niet alleen dragen. Genoeg tijd verspild. Onze hoofdstad verdient nu een sterke regering met visie en daadkracht", besluit algemeen directeur Karel Van De Sompel.