Zowat twee jaar geleden heeft de directie beslist om het 'moeder & kind'- gedeelte van het Lierse ziekenhuis onder handen te nemen. "De vorige verbouwing dateerde al van eind jaren 1980" vertelt zorgcoördinator Brigitte Reyntjens. "Tijden evolueren, technologie verandert en mensen willen meer en meer in een huiselijke sfeer vertoeven tijdens het meest belangrijke moment van hun leven: de geboorte van hun baby. Het was met andere woorden hoog tijd dat we dit deel van het ziekenhuis een totaalrenovatie bezorgden."

De verbouwing is gestart in april 2017 en gebeurt in twee fasen: de eerste fase is nu afgerond en bevat een volledige vernieuwing van de verloskamer en een deel van de verblijfskamers. "De verloskamer is een state-of-the-art" werkje geworden" zegt Brigitte. "We hebben behalve volledig nieuwe apparatuur ook enkele relaxbaden en een bad om onderwaterbevallingen te kunnen doen. Bovendien is dit bad volledig mobiel verrijdbaar en in de hoogte verstelbaar. Niet alleen een ergonomisch pluspuntje voor onze vroedvrouwen, wij zijn ook het eerste ziekenhuis in België dat dit type mobiel bevallingsbad gebruikt."

De nieuwe verblijfskamers bestaan in twee types: een comfortkamer met alle voorzieningen, inclusief koelkast, microgolfoven, relaxzetel en sanitaire blok. Daarnaast zijn er ook suites die niet alleen ruimer zijn, en waar de pas bevallen mama dus meer bezoek kan ontvangen, maar in deze kamers bevindt zich ook een slaapbank waar de partner kan blijven overnachten.

Vanaf maandag zullen er 4 comfort kamers in gebruik kunnen genomen worden, samen met 6 suites en 2 tweepersoonskamers. "Tegen zomer 2018 verwachten we dat de volledige verbouwing klaar zal zijn. Dan kunnen we 9 comfortkamers, 11 suites en 4 tweepersoonskamers aanbieden aan onze patiënten" vult Brigitte aan. "Bovendien zal onze afdeling neonatologie dan ook volledig vernieuwd zijn, met onder andere "rooming-in" kamers (kamers waar ouders bij hun kindje dat in couveuse ligt) zullen kunnen overnachten.

Totaalinvestering van deze verbouwing bedraagt ongeveer 3,5 miljoen euro.

Zowat twee jaar geleden heeft de directie beslist om het 'moeder & kind'- gedeelte van het Lierse ziekenhuis onder handen te nemen. "De vorige verbouwing dateerde al van eind jaren 1980" vertelt zorgcoördinator Brigitte Reyntjens. "Tijden evolueren, technologie verandert en mensen willen meer en meer in een huiselijke sfeer vertoeven tijdens het meest belangrijke moment van hun leven: de geboorte van hun baby. Het was met andere woorden hoog tijd dat we dit deel van het ziekenhuis een totaalrenovatie bezorgden."De verbouwing is gestart in april 2017 en gebeurt in twee fasen: de eerste fase is nu afgerond en bevat een volledige vernieuwing van de verloskamer en een deel van de verblijfskamers. "De verloskamer is een state-of-the-art" werkje geworden" zegt Brigitte. "We hebben behalve volledig nieuwe apparatuur ook enkele relaxbaden en een bad om onderwaterbevallingen te kunnen doen. Bovendien is dit bad volledig mobiel verrijdbaar en in de hoogte verstelbaar. Niet alleen een ergonomisch pluspuntje voor onze vroedvrouwen, wij zijn ook het eerste ziekenhuis in België dat dit type mobiel bevallingsbad gebruikt." De nieuwe verblijfskamers bestaan in twee types: een comfortkamer met alle voorzieningen, inclusief koelkast, microgolfoven, relaxzetel en sanitaire blok. Daarnaast zijn er ook suites die niet alleen ruimer zijn, en waar de pas bevallen mama dus meer bezoek kan ontvangen, maar in deze kamers bevindt zich ook een slaapbank waar de partner kan blijven overnachten. Vanaf maandag zullen er 4 comfort kamers in gebruik kunnen genomen worden, samen met 6 suites en 2 tweepersoonskamers. "Tegen zomer 2018 verwachten we dat de volledige verbouwing klaar zal zijn. Dan kunnen we 9 comfortkamers, 11 suites en 4 tweepersoonskamers aanbieden aan onze patiënten" vult Brigitte aan. "Bovendien zal onze afdeling neonatologie dan ook volledig vernieuwd zijn, met onder andere "rooming-in" kamers (kamers waar ouders bij hun kindje dat in couveuse ligt) zullen kunnen overnachten.Totaalinvestering van deze verbouwing bedraagt ongeveer 3,5 miljoen euro.