Dokter Belmans is nu vier jaar medisch directeur van een ziekenhuis dat na een behoorlijk zware periode nu goed op de sporen staat. Onder Belmans behaalde het ziekenhuis vorig jaar het Niaz-Qmentum label binnen. Maar kennelijk is er een tijd van komen en een tijd van gaan. De arts diende onlangs zijn ontslag in. Wat Belmans in de toekomst zal doen, blijft koffiedik kijken. "Wij weten niet wat de plannen van dokter Belmans na zijn ontslag zullen zijn, maar als dat kan zouden wij graag hebben dat hij hier binnen het ziekenhuis het datamanagement verder onder zijn hoede neemt."

Het is een niche waar dokter Belmans meer dan vertrouwd mee is. Hij is gefascineerd in het werken met statistieken en computers en hij is ook afgestudeerd als master in de medische registratie. Na een carrière van ruim 17 jaar als huisarts in Geel, werd hij MKG-arts in het Antwerpse Stuyvenbergziekenhuis waar hij instond voor de digitale registratie van de patiëntengegevens. Belmans kwam in het verleden al meer in het nieuws. Zo combineerde hij eertijds zijn job in het Stuyvenbergziekenhuis met een weekendjob als wachtarts voor de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge en Tremelo. In 2004 werd hij zo de eerste externe wachtarts van België.

Dokter Belmans is nu vier jaar medisch directeur van een ziekenhuis dat na een behoorlijk zware periode nu goed op de sporen staat. Onder Belmans behaalde het ziekenhuis vorig jaar het Niaz-Qmentum label binnen. Maar kennelijk is er een tijd van komen en een tijd van gaan. De arts diende onlangs zijn ontslag in. Wat Belmans in de toekomst zal doen, blijft koffiedik kijken. "Wij weten niet wat de plannen van dokter Belmans na zijn ontslag zullen zijn, maar als dat kan zouden wij graag hebben dat hij hier binnen het ziekenhuis het datamanagement verder onder zijn hoede neemt."Het is een niche waar dokter Belmans meer dan vertrouwd mee is. Hij is gefascineerd in het werken met statistieken en computers en hij is ook afgestudeerd als master in de medische registratie. Na een carrière van ruim 17 jaar als huisarts in Geel, werd hij MKG-arts in het Antwerpse Stuyvenbergziekenhuis waar hij instond voor de digitale registratie van de patiëntengegevens. Belmans kwam in het verleden al meer in het nieuws. Zo combineerde hij eertijds zijn job in het Stuyvenbergziekenhuis met een weekendjob als wachtarts voor de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge en Tremelo. In 2004 werd hij zo de eerste externe wachtarts van België.