Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft aangesloten zorginstellingen gevraagd hun beste gerealiseerde verbeteringsinitiatief in te sturen voor de NIAZ Jaarprijs 2017. 57 zorginstellingen uit Nederland en Vlaanderen deden mee. Zij zonden initiatieven in waar zorgprofessionals zélf enthousiast over zijn.

>26.300 stemmen

In september vond de voorronde plaats: zowel zorgmedewerkers als patiënten en het grote publiek konden stemmen. Uiteindelijk zijn meer dan 26.300 geldige stemmen uitgebracht. Op 21 november volgde de finale. De tien genomineerden legden aan het publiek uit hoe hun praktijkvoorbeeld bijdraagt aan betere en veiligere zorg. Uiteindelijk beloonde de zevenkoppige vakjury RZ Heilig Hart Tienen met de winst. De jury roemde de manier waarop de instelling medewerkers, patiënten en bezoekers betrekt bij het naleven van de vereisten voor veilige en kwalitatief hoogwaardige zorg.

NIAZ-directeur Kees van Dun reikte de prijs uit: "Het NIAZ is groot voorstander van kennisuitwisseling tussen zorginstellingen. We stimuleren dat met de NIAZ Jaarprijs 2017, waar zowel zorgprofessionals als Raden van Bestuur, patiënten en zorgconsumenten bij betrokken zijn. Hoewel maar één zorginstelling de prijs krijgt, wint eigenlijk iedereen: door te leren van elkaar maken we de zorg beter. En dat bindt ons hier vandaag."

Opzet NIAZ Jaarprijs

De verkiezing telt drie ronden. De eerste ronde bestaat uit de interne selectie van het beste verbeterinitiatief in een zorginstelling. De tweede ronde is de stemfase; alle Nederlanders en Vlamingen konden hun stem uitbrengen via de website https://jaarprijs.niaz.nl. In de finaleronde telde het aantal stemmen niet meer mee, maar werd op inhoud gejureerd.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft aangesloten zorginstellingen gevraagd hun beste gerealiseerde verbeteringsinitiatief in te sturen voor de NIAZ Jaarprijs 2017. 57 zorginstellingen uit Nederland en Vlaanderen deden mee. Zij zonden initiatieven in waar zorgprofessionals zélf enthousiast over zijn. >26.300 stemmen In september vond de voorronde plaats: zowel zorgmedewerkers als patiënten en het grote publiek konden stemmen. Uiteindelijk zijn meer dan 26.300 geldige stemmen uitgebracht. Op 21 november volgde de finale. De tien genomineerden legden aan het publiek uit hoe hun praktijkvoorbeeld bijdraagt aan betere en veiligere zorg. Uiteindelijk beloonde de zevenkoppige vakjury RZ Heilig Hart Tienen met de winst. De jury roemde de manier waarop de instelling medewerkers, patiënten en bezoekers betrekt bij het naleven van de vereisten voor veilige en kwalitatief hoogwaardige zorg. NIAZ-directeur Kees van Dun reikte de prijs uit: "Het NIAZ is groot voorstander van kennisuitwisseling tussen zorginstellingen. We stimuleren dat met de NIAZ Jaarprijs 2017, waar zowel zorgprofessionals als Raden van Bestuur, patiënten en zorgconsumenten bij betrokken zijn. Hoewel maar één zorginstelling de prijs krijgt, wint eigenlijk iedereen: door te leren van elkaar maken we de zorg beter. En dat bindt ons hier vandaag." Opzet NIAZ Jaarprijs De verkiezing telt drie ronden. De eerste ronde bestaat uit de interne selectie van het beste verbeterinitiatief in een zorginstelling. De tweede ronde is de stemfase; alle Nederlanders en Vlamingen konden hun stem uitbrengen via de website https://jaarprijs.niaz.nl. In de finaleronde telde het aantal stemmen niet meer mee, maar werd op inhoud gejureerd.