Een spelbord, pionnen, een dobbelsteen, 100 kaarten en een gebruiksaanwijzing. Meer is er niet nodig om aan de slag te gaan. Peggy Lavaerts en Robin Biets zijn twee gespecialiseerde verpleegkundigen geriatrie, experts op het gebied van valpreventie. Zij ontwikkelden dit bordspel dat de kennis rond dit onderwerp verbreedt.

Het is hun bedoeling om met dit spel valpreventie binnen een team te implementeren. Niet enkel vanuit de visie van de verpleegkundige of de verzorgende, maar wel met een interdisciplinaire insteek.

Aan de hand van kennisvragen, doevragen en juist/fout-vragen leren zorgmedewerkers hoe je aan degelijke valpreventie kunt doen. Het spel is wetenschappelijk onderbouwd en praktijkgericht. Het kan in diverse settings gespeeld worden: ziekenhuizen, WZC, psychiatrische centra, dienstencentra, revalidatiecentra en thuisverplegingsdiensten.

Dit spel is bedoeld voor maximum 10 spelers en het duurt 1,5 tot 2 uur.

Het Grote ValpreventieSpel, Pelckmans Pro, 80 euro.

HealthCare Magazine verloot één spel onder de lezers. Stuur voor 27 april een mailtje met uw naam, functie, instelling en adres naar desiree.de.poot@roularta.be. Vertel in uw mail waarom u dit spel graag zou krijgen.

Een spelbord, pionnen, een dobbelsteen, 100 kaarten en een gebruiksaanwijzing. Meer is er niet nodig om aan de slag te gaan. Peggy Lavaerts en Robin Biets zijn twee gespecialiseerde verpleegkundigen geriatrie, experts op het gebied van valpreventie. Zij ontwikkelden dit bordspel dat de kennis rond dit onderwerp verbreedt.Het is hun bedoeling om met dit spel valpreventie binnen een team te implementeren. Niet enkel vanuit de visie van de verpleegkundige of de verzorgende, maar wel met een interdisciplinaire insteek.Aan de hand van kennisvragen, doevragen en juist/fout-vragen leren zorgmedewerkers hoe je aan degelijke valpreventie kunt doen. Het spel is wetenschappelijk onderbouwd en praktijkgericht. Het kan in diverse settings gespeeld worden: ziekenhuizen, WZC, psychiatrische centra, dienstencentra, revalidatiecentra en thuisverplegingsdiensten. Dit spel is bedoeld voor maximum 10 spelers en het duurt 1,5 tot 2 uur.Het Grote ValpreventieSpel, Pelckmans Pro, 80 euro.HealthCare Magazine verloot één spel onder de lezers. Stuur voor 27 april een mailtje met uw naam, functie, instelling en adres naar desiree.de.poot@roularta.be. Vertel in uw mail waarom u dit spel graag zou krijgen.