In 2007 startte het Imeldaziekenhuis met KADANS, een multidisciplinair revalidatieprogramma voor patiënten na kanker. In 2013 werd ook KADANS PLUS opgestart, specifiek gericht op prostaatkankerpatiënten. In deze programma's worden informatieve sessies
gecombineerd met fysieke training. Gedurende drie tot zes maanden wordt er getraind onder begeleiding van een ervaren kinesist.
Maar het oncologisch revalidatieteam droomde ervan om een revalidatieparcours in open lucht te kunnen opstarten, liefst in het prachtige bos aan het ziekenhuis. Om hiervoor het nodige budget te verzamelen diende het team een "Colour Your Hospital" project in bij Belfius Foundation. Belfius financiert hiermee projecten die het welzijn, het comfort en de levenskwaliteit van ziekenhuispatiënten verbeteren.

Met de 10.000 euro van Belfius Foundation én dankzij het harde werk van de groendienst van het ziekenhuis, werd het oefenpad gerealiseerd. Langs het 600 meter lange pad staat om de 100 meter een oefentoestel. Op een open plek in het bos is voldoende ruimte om grondoefeningen te doen.

Dr. Sofie Geukens, revalidatiearts, en Bart Hellemans, hoofdkinesist, zijn zeer enthousiast over het nieuwe pad: "Dankzij het buitenpad kunnen we onze mensen laten revalideren in een aangename, rustgevende omgeving met de nodige privacy. Buiten kunnen oefenen doet mensen duidelijk deugd, ze voelen zich veel minder "patiënt" en dat komt hun revalidatie zeker ten goede".

In 2007 startte het Imeldaziekenhuis met KADANS, een multidisciplinair revalidatieprogramma voor patiënten na kanker. In 2013 werd ook KADANS PLUS opgestart, specifiek gericht op prostaatkankerpatiënten. In deze programma's worden informatieve sessies gecombineerd met fysieke training. Gedurende drie tot zes maanden wordt er getraind onder begeleiding van een ervaren kinesist. Maar het oncologisch revalidatieteam droomde ervan om een revalidatieparcours in open lucht te kunnen opstarten, liefst in het prachtige bos aan het ziekenhuis. Om hiervoor het nodige budget te verzamelen diende het team een "Colour Your Hospital" project in bij Belfius Foundation. Belfius financiert hiermee projecten die het welzijn, het comfort en de levenskwaliteit van ziekenhuispatiënten verbeteren.Met de 10.000 euro van Belfius Foundation én dankzij het harde werk van de groendienst van het ziekenhuis, werd het oefenpad gerealiseerd. Langs het 600 meter lange pad staat om de 100 meter een oefentoestel. Op een open plek in het bos is voldoende ruimte om grondoefeningen te doen.Dr. Sofie Geukens, revalidatiearts, en Bart Hellemans, hoofdkinesist, zijn zeer enthousiast over het nieuwe pad: "Dankzij het buitenpad kunnen we onze mensen laten revalideren in een aangename, rustgevende omgeving met de nodige privacy. Buiten kunnen oefenen doet mensen duidelijk deugd, ze voelen zich veel minder "patiënt" en dat komt hun revalidatie zeker ten goede".