Al jaren levert Rode Kruis-Vlaanderen bijna dagelijks bloedproducten aan een groot aantal Vlaamse ziekenhuizen. Tegelijk vervoeren heel wat ziekenhuizen en zorginstellingen onderling dagelijks veel bloed- en weefselstalen. Het is een vrij logische stap om die verschillende transporten in de toekomst met elkaar te combineren. Dat drukt de kosten, bespaart tijd en verbetert de kwaliteit.

Dankzij Inter Ziekenhuis Transport krijgt elk ziekenhuis dat deelneemt dagelijks leveringen. De transporttoer zorgt ervoor dat stalen en bloedproducten dagelijks van en naar alle deelnemende ziekenhuizen en zorginstellingen vervoerd worden.

Het is een initiatief van UZ Leuven, UZ Gent en Rode Kruis-Vlaanderen. Concreet zullen vanaf begin 2017 de transporten van bloedproducten gecombineerd worden met transporten van stalen en producten van menselijke oorsprong die naar verschillende labo's in het land gestuurd worden. Ook het vervoer van ander medisch materiaal behoort vanaf dan tot de mogelijkheden.

Al jaren levert Rode Kruis-Vlaanderen bijna dagelijks bloedproducten aan een groot aantal Vlaamse ziekenhuizen. Tegelijk vervoeren heel wat ziekenhuizen en zorginstellingen onderling dagelijks veel bloed- en weefselstalen. Het is een vrij logische stap om die verschillende transporten in de toekomst met elkaar te combineren. Dat drukt de kosten, bespaart tijd en verbetert de kwaliteit.Dankzij Inter Ziekenhuis Transport krijgt elk ziekenhuis dat deelneemt dagelijks leveringen. De transporttoer zorgt ervoor dat stalen en bloedproducten dagelijks van en naar alle deelnemende ziekenhuizen en zorginstellingen vervoerd worden. Het is een initiatief van UZ Leuven, UZ Gent en Rode Kruis-Vlaanderen. Concreet zullen vanaf begin 2017 de transporten van bloedproducten gecombineerd worden met transporten van stalen en producten van menselijke oorsprong die naar verschillende labo's in het land gestuurd worden. Ook het vervoer van ander medisch materiaal behoort vanaf dan tot de mogelijkheden.