In 2016 vieren de universitaire ziekenhuizen Saint-Luc de 40ste verjaardag van hun aanwezigheid op de site van Woluwe. Het feest zal een belangrijke gast moeten ontbreken. Professor Jean-Jacques Haxhe werd in 1930 in Ukkel geboren. Op zijn 26ste studeerde hij met grootste onderscheiding af als arts. Hij specialiseerde in chirurgie. Na twee jaar opleiding in Leuven vertrok hij naar Boston waar hij verder specialiseerde in het Peter Bent Brigham Hospital (Harvard Medical School). In 1960 studeerde hij daar af en postuleerde hij bij het Fonds National de la Recherche Scientifique. Hij ontpopte zich als een uitstekend wetenschapper, terwijl hij zijn aggregaat hoger onderwijs haalde.

In het memorabele jaar 1968 - Leuven Vlaams - werd Jean-Jacques aangezocht om mee de implantatie van de faculteit geneeskunde en de universitaire ziekenhuizen in Woluwe voor te bereiden. Hij werd in 1971 medisch directeur van het gloednieuwe ziekenhuis.
Professor Haxhe ging in 1996 op emeritaat. Hij werd toen officieel erkend als 'Stichter van de universitaire ziekenhuizen Saint-Luc'.

In 2016 vieren de universitaire ziekenhuizen Saint-Luc de 40ste verjaardag van hun aanwezigheid op de site van Woluwe. Het feest zal een belangrijke gast moeten ontbreken. Professor Jean-Jacques Haxhe werd in 1930 in Ukkel geboren. Op zijn 26ste studeerde hij met grootste onderscheiding af als arts. Hij specialiseerde in chirurgie. Na twee jaar opleiding in Leuven vertrok hij naar Boston waar hij verder specialiseerde in het Peter Bent Brigham Hospital (Harvard Medical School). In 1960 studeerde hij daar af en postuleerde hij bij het Fonds National de la Recherche Scientifique. Hij ontpopte zich als een uitstekend wetenschapper, terwijl hij zijn aggregaat hoger onderwijs haalde. In het memorabele jaar 1968 - Leuven Vlaams - werd Jean-Jacques aangezocht om mee de implantatie van de faculteit geneeskunde en de universitaire ziekenhuizen in Woluwe voor te bereiden. Hij werd in 1971 medisch directeur van het gloednieuwe ziekenhuis. Professor Haxhe ging in 1996 op emeritaat. Hij werd toen officieel erkend als 'Stichter van de universitaire ziekenhuizen Saint-Luc'.