Johan Kips werd op 10 december aangesteld door de beheerraad, voorgezeten door Alain De Wever. Die keuze werd op 14 december door de raad van bestuur van de ULB bevestigd.
De 57-jarige Kips is pneumoloog en studeerde af aan de universiteit van Gent. Tussen 2007 en 2013 was hij algemeen directeur van de UZ Leuven. Hij was ook medisch directeur in het AZ Sint Jan Brugge-Oostende en recenter coördinator van de ziekenhuissector bij Zorgnet-ICURO.
Johan Kips heeft heel wat wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en kan terugblikken op een rijke academische carrière - van 1994 tot 2005 gaf hij les aan de UGent, en later aan de KULeuven. Tussen 2001 en 2005 was hij eveneens aan de slag als raadgever op de kabinetten van Frank Vandenbroucke en Rudy Demotte.

Het huidige college zorgt voor de opvolging tot Johan Kips in maart zijn functie opneemt. Jean-Paul Van Vooren blijft aan de slag als hoofdgeneesheer van het Erasmusziekenhuis.

Johan Kips werd op 10 december aangesteld door de beheerraad, voorgezeten door Alain De Wever. Die keuze werd op 14 december door de raad van bestuur van de ULB bevestigd. De 57-jarige Kips is pneumoloog en studeerde af aan de universiteit van Gent. Tussen 2007 en 2013 was hij algemeen directeur van de UZ Leuven. Hij was ook medisch directeur in het AZ Sint Jan Brugge-Oostende en recenter coördinator van de ziekenhuissector bij Zorgnet-ICURO. Johan Kips heeft heel wat wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en kan terugblikken op een rijke academische carrière - van 1994 tot 2005 gaf hij les aan de UGent, en later aan de KULeuven. Tussen 2001 en 2005 was hij eveneens aan de slag als raadgever op de kabinetten van Frank Vandenbroucke en Rudy Demotte.Het huidige college zorgt voor de opvolging tot Johan Kips in maart zijn functie opneemt. Jean-Paul Van Vooren blijft aan de slag als hoofdgeneesheer van het Erasmusziekenhuis.