Door dit samenwerkingsverband zijn er nu drie ziekenhuisgroepen in Antwerpen: dit netwerk-zonder-naam, het ZNA en het GZA. Het principe is voor elk netwerk hetzelfde: basiszorg en gespecialiseerde zorg die per ziekenhuis wordt verdeeld. Zo worden de basisbehandelingen neurochirurgie overal aangeboden, maar pediatrische neuro wordt geconcentreerd in het UZA en de neurologische revalidatie in het AZ Monica en AZ Klina. AZ Klina zal zich toespitsen op cardiologie en neurologische zorgprogramma's, oncologie en chronische zorg. Voor orthopedie, oogheelkunde, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en interventiecardiologie kan de patiënt terecht in AZ Monica en Heilige Familie zal zich specialiseren in voet- en kniechirurgie en chronische zorg. Het UZ legt zich toe op hooggespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen.
Er wordt ook overgegaan tot een intense samenwerking bij aankopen. Investeringen worden op die manier gespreid en gedeeld. Zo wordt in het AZ Klina robotchirurgie aangeboden. De robot staat in Klina, maar de chirurgen van andere ziekenhuizen kunnen er wel gebruik van maken.

De nieuwe ziekenhuisgroep telt zes campussen en is goed voor 1.827 bedden, 941 artsen, 5.898 medewerkers en ruim 200.000 (dag)opnames.

Door dit samenwerkingsverband zijn er nu drie ziekenhuisgroepen in Antwerpen: dit netwerk-zonder-naam, het ZNA en het GZA. Het principe is voor elk netwerk hetzelfde: basiszorg en gespecialiseerde zorg die per ziekenhuis wordt verdeeld. Zo worden de basisbehandelingen neurochirurgie overal aangeboden, maar pediatrische neuro wordt geconcentreerd in het UZA en de neurologische revalidatie in het AZ Monica en AZ Klina. AZ Klina zal zich toespitsen op cardiologie en neurologische zorgprogramma's, oncologie en chronische zorg. Voor orthopedie, oogheelkunde, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en interventiecardiologie kan de patiënt terecht in AZ Monica en Heilige Familie zal zich specialiseren in voet- en kniechirurgie en chronische zorg. Het UZ legt zich toe op hooggespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen. Er wordt ook overgegaan tot een intense samenwerking bij aankopen. Investeringen worden op die manier gespreid en gedeeld. Zo wordt in het AZ Klina robotchirurgie aangeboden. De robot staat in Klina, maar de chirurgen van andere ziekenhuizen kunnen er wel gebruik van maken. De nieuwe ziekenhuisgroep telt zes campussen en is goed voor 1.827 bedden, 941 artsen, 5.898 medewerkers en ruim 200.000 (dag)opnames.